Mramorový koláč

ywett - fotkaywett, 19. januára 2011
Mramorový koláč
Foto: ywett

dostala som ho pod názvom zebrový...je chuťovo výborný a jednoduchý....recept mám od priateľky Jarmilky:-)

Suroviny

6
3dcl
0,5 l
2dcl
2dcl
1
Poleva:
1
2
2 pochúťková




Postup

  1. 1

    6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Poleva: Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom(kakaom).

Diskusia k receptu

alexdidi
Vítam Ťa na Vareche, myslím, že sa Ti tu bude páčiť. Ja pečiem takúto zebrovú tortu podľa receptu z Varechy, je naozaj rýchla, efektná a dobrá. Múku a cukor udávaš v rozdielnych jednotkách(hmotnostná a objemová), tak to má byť, alebo si sa zmýlila?
cica2
michsamant, ďakujem:)
alexdidi, ďakujem za privítanie. Tak tortička musí tiež vyzerať zaujimavo, to som ešte neskúšala. Ešte sa tu neviem tak dobre orientovať, kde najdem prosím recept? A tento receptík mám od bývalej kolegyni a tak mala múku a cukor uvedené
alexdidi
cica2, recepty si nájdeš tak, že hore v "Hľadaj v texte" si dáš čo chceš vyhľadať, napr. Zebrová torta a je to.....veľmi rýchlo sa tu zorientuješ uvidíš....
cica2
wildrane, tak nech sa vydarí a hlavne nech chutí:)

alexdidi, velmi pekne ďakujem za radu:)
evanaaa
Ano, podobná tortička tu je, mňa ale mýli to, že do jednej zmesi ide kakao a do druhej múka - načo, veď už tam je, tak by asi stačilo len to kakao( hnedá) a bez kakaa( biela). No, ale neviem, nerobila som to. Cica2, ja ťa tiež vítam v našej vééééľkej rodine, medzi dobrými receptami.
cica2
evanaaa, ďakujem za privítanie, ste milé:)) A ohľadom koláča, ja sa radšej držím receptu, lebo už som mala dosť nepodarkov a skončili v koši....však človek sa učí na svojich chybách :).....ja si myslím že asi preto sa do tej bielej hmoty pridávajú ešte dve lyžice múky aby sa to s tou kakaovou časťou nezlialo dokopy a malo to taký zebrovitý tvar, hoci môj koláč po upečení ten tvar vôbec nepripomína, xixi...ale keď bol v surovom stave tak to bolo viac ono:))
dorisa
Aj ja ťa vítam na vareche, bude sa ti tu určite páčiť. Teším sa na tvoje dobrotky. Koláčik je krasny vyskušam ho.
cica2
dorisa, velmi pekne ďakujem, si milá:) rada si popozerám aj tvoje recepty
enge149
pekné,aj zebrová torta je super,už som ju viackrát piekla,foto mám tiež..
enge149
pridávam" foto zebrovej torty je v mojej diskusii..je výborná aj pekná
cica2
@enge149 , ďakujem:)...práve som pozrela tvoju zebrovú tortičku, je krásna!!!
ursula4
@cica2 ďakujem ti za recept,je naozaj veľmi rýchly a to mám rada.Veľmi nám chutil




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia