Zapekané zemiaky s mletým mäsom a zeleninou

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 12. mája 2011

Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom Zobraziť celý popisNajobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom úst a zúfalo nahliadam do chladnicky, potom do receptov a potom rezignujem a uvarím mu prvé čo mi pride poslepiačky pod ruku. Naposledy to bolo mleté mäso a zemiaky. "Takuô čudo" z toho vyšlo, a celkom aj chutilo :) Ďalšie jedlo do šuplíčka "neviem" ..wwrrrr. :))

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
2-3 ks
1-2 ks
 sušená




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji. Vmiešame 1 PL paprikovej pasty. Pridáme mleté mäso, opečieme, osolíme, okoreníme podľa chuti.

  2. 2

    K mäsu pridáme nakocky nakrájané papriky a nakrájané olúpané paradajky. Spolu dusíme asi 10-15 minút. Odstavíme.

  3. 3

    Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Do zapekacej misy uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme. Na to položíme polovicu mäsovej zmesi a postup zopakujeme. Vrstiev môže byť aj viac. Na poslednú vrstvu mäsa uložíme na plátky nakrájanú paradajku a posypeme sušenou mätou. Podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme cca 40 min. kým nie sú zemiaky mäkké. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. No a kto je "jogurtový"ako ja, tak aj poriadnu lyžicu kvalitného bieleho jogurtu;)

Diskusia k receptu

jatanika
a mne ešte k tomu decká pridajú že "jedlo" :-))) ... tak som hodila zemiačiky do kolónky mleté mäso a niekedy urobím ...
cica2
takú odpoveď aj ja, často dostávam:))....tvoj recept sa mi velmi páči, takéto zapekané dobroty ľúbime!
evanaaa
No, ja keď sa muža spýtam, čo uvariť, povie viac slov, než ten tvoj - uvar, čo chceš. A je to, musím vymýšľať. A ak niečo navrhnem, krčí nosom. To je poradenie, čo? Ale niečo podobné sa dlho chystám ( zemiaky a ml.mäso), teraz mám inšpiráciu.
babkamt
mám taký dojem,že v tomto ohľade sú všetci muži rovnakí,ja mám podobnú skúsenosť,rcp ukladám do kk
modrykamen
Jednoduchý a dúfam, že aj dobre bude chutiť. A stým čo variť, je to u mňa takto - pozriem do komory, chladničky a v duchu si poviem: "Tak, čo by si si dal? Čo by chutilo aj ostatným?". A trebárs podobné niečo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia