Trochu neobyčajné zapekané zemiaky

jody - fotkajody, 19. júna 2011
Trochu neobyčajné zapekané zemiaky
Foto: jody

...alebo ako chuť ničím výnimočného jedla môže ozvláštniť jedna ingrediencia... :-)

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nakrájané na kolieska a karfiol rozobratý na ružičky povaríme v osolenej vode cca 10-15 min. Scedíme a vývar šupneme do hrstkovej polievky. Zemiaky s karfiolom necháme trochu ochládnuť.

  2. 2

    Uvarené údené mäso nakrájame na kocky a vňať posekáme na drobno. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu zemiakov a karfiolu, na ne nasypeme vrstvu vňate, pridáme všetko údené a zakryjeme zvyšnou časťou zemiakov s karfiolom. Druhú polovicu vňate nasypeme navrch. V smotane rozmiešame jedno vajíčko a zmesou zalejeme navrstvené zemiaky. Pečieme v trúbe cca 30 minút.

  3. 3

    Po pol hodine posypeme zemiaky postrúhaným ementálom a na pár minút vrátime do trúby. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo kyslou uhorkou. Sú vynikajúce a tá vňať (musí jej byť relatívne veľa) im dáva celkom iný rozmer. Prajem dobrú chuť. :-)

    Trochu neobyčajné zapekané zemiaky - obrázok 3

Diskusia k receptu

enerrgizer
perfektné, tiež som neodolal zelerovej vňati a dával som ju takmer všade...
3sandra3
zelerová vňat je úžasná... tiež používam do jedál...
nika60
zemiaky mám rada na každý spôsob a vnať tiež pridávam ju aj do
zaváraných uhoriek
tatranka
Zelérová vňať obzvláštni každé jedlo svojou chuťou.Aj ja pokiaľ sa dá veru od polievok aj omáčok,pridávam tieto voňavé lístočky.
hanach
Mám v záhradke veľa zelerovej vňate a suším ju. Keď prídem domov cítim ju v celom byte mám ju v skrinke v plátenom vrecúšku, pridávam všade kde sa dá. Zemiaky som robila namiesto s karfiolom s cukinou. Bolo to úžasné. A s karfiolom urobím tiež také milujeme. Dík za nápad
jody
@hanach , som rada, že si skúsila, ja zasa skúsim s tou cukinou. :-)
sracz
Tento týždeň som s Tebou, @jody milá, vytvoril duo so poločnými gastro chúťkami. Taktiež som zapekal zemiaky s karfiolom! Môj postup je už uložený ako "skrytý rcp", čiže stačí "kliknúť" a je "dnu"!!! Podobný "nežný" vzťah máme aj ku z*e*l*e*r*u a jeho vňati, ale ten som teraz nepoužil! Ďakujem za nápad a želám Ti "vrtkú varešku"!
jody
Ďakujem Feribácsi za pozitívny ohlas. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia