Černicová torta fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 26. júla 2011
Černicová torta (fotorecept)
Foto: tkatka

Niečo dobré a rýchle :)))

12
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
Plnka:
1 bal.
200 ml studené
250 ml
2 PL
1 bal.
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme mlieko s Créme Olé kokosový bez varenia. Vyšľaháme aj smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a smeta-fixom. Do šľahačky pridáme puding a zamiešame.

    Černicová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Korpus natrieme krémom.

    Černicová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Černice umyjeme a poukladáme na krém. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.

    Černicová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame a podávame. :)))

    Černicová torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Milé, a s černicami aj chutné,už sú dozreté u Vás....?
evanaaa
Dnes sompozerala na černice v Bille, boli pekné, zlacnené ale aj tak sa mi zdali trochu drahé - 125 g stálo asi 0,70 eur. Keby ešte 250 g, tak beriem. Tkatka, taký jednoduchý ale chutný koláčik. Ešte som nevidela kokosový Ollé puding, pozriem sa po ňom. A ty si ho triasla, alebo len metličkou šľahala?
3sandra3
krásna tortička...černice zbožňujem, no dávno som ich nejedla, nemáme strom, tak si budem musieť kúpiť zopár v obchode, ale fakt sú trocha drahé, ako píše @evanaaa
vavan
u nás tiež nechcú dozrieť potvory jedny,robíš chute.
zdezda
:-) aj mne to pripomenulo "trasenú tortu", je kásna s tými černicami, u nás dozrievajú v polovičke augusta a na Záhorí je ich plnoooo, len treba ísť do lesa :-)
sovka62
@3sandra3 , asi si mýliš černice s morušami. Černice rastú na kríkoch, nie na stromoch a v Malých Karpatoch ich začiatkom septembra budú mraky, nájdeš ich aj bez hľadania. Kedysi sme v Trstíne, v aleji pod vysokým vedením, zbierali aj tri-štyri vedrá za popoludnie. Varila som džem, zavárala, robila černicové víno. Vďačná rodina ofrflala džem, že sú v ňom kôstočky, kompót, lebo zavarené černice sú mäkké ako vechte, aj víno, lebo je trpkasté. Aj ma to urážalo, ale keď prišla jeseň a ja som si uvedomila, že nemusím, zberať ani spracovávať, hnev ma prešiel, hahaha.....
sovka62
A pri tom spomínaní som zabudla napísať, ako sa mi páči takýto receptík, ktorý vlastne je hotový skoro sám od seba, stačí upiecť korpus a ostatné je šup-šup.
garanco
U nás práve začínajú dozrievať ( v záhrade) a koláčiky sú z nich výborné a ako píše @sovka , aj džem, aj sirup, aj kompót...
Tento recept je dobrá a jednoduchá obmena!
tkatka
Ďakujem vám! :))) u nás už dozrievajú :)))
evanaaa
Kedysi sme chodili na černice, niekde na kraji Petržalky ich bolo celé pole, samý krík, nazbierali sme niekoľko vedierok, naviedol nás tam brat, sama by som to miesto asi nenašla, zaujímalo by ma, či ešte tá černicová pláň existuje. To by sa mohli presvedčiť Bratislavčania, najmä tí čo v Petržke bývajú.
A tie moruše čo spomína Sovka - stará mama vo Vrábľoch mala na dvore strom, ale nejak ich nezbierali, len keď sme my, deti prišli na prázdniny, ináč ich sliepky zobali. Ale boli krásne, veliké ( nie tie sliepky), aj 4 cm a tá chuť......teraz je moruší málo.
babkamt
Práve včera ma manžel upozorňoval,že už máme zrelé černice.Ja ich moc nemusím,vnučka,ktorá ich má rada,ich nemohla jesť,lebo brala antibiotiká,pri ktorých mala zakázané ovocie a od soboty už zasa ide na dovolenku , asi ich oberiem a odnesiem mame.Mne sa nechce zavárať.Ak z nich varím lekvár,tak ich rozvarím,prec edím, aby v nich neboli zrniečka.A lekvár mám ešte z minulého roka.Ešte sme nezjedli pudingoš,tak ak ho dojeme asi spravím túto tortičku.
marta5
Dnes som naoberala,asi zavarím,lebo som piekla perník,nabudúce určite vyskúšam černicovú tortičku,dakujem.
ailuj82
To musí byť chutné. PS: ten puding so šľahačkou môžeš šľahať aj spolu. Mám to vyskúšané ;)
ludka10
..Katuska si velmi sikovna, znova receptik rychly , chutny a samozrejme nadherne upraveny....
domci4
fúú :) dnes idem zbierať černice, tak možno tento receptík odskúšam
domci4
fúú :) dnes idem zbierať černice, tak možno tento receptík odskúšam
domci4
fúú :) dnes idem zbierať černice, tak možno tento receptík odskúšam
3sandra3
@sovka62 máš pravdu, ano, myslela som si, že sú to moruše,,, tak teda černice som vôbec ešte nejedla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia