Černicový koláčik s krehkého cesta

domci4 - fotkadomci4, 30. júla 2011
Černicový koláčik s krehkého cesta
Foto: domci4

Tento recept, som našla na jednej stránke, pôvodne tam mali ísť maliny, ale ja som použila černice, pretože som si ich bola natrhať :)... Zobraziť celý popisTento recept, som našla na jednej stránke, pôvodne tam mali ísť maliny, ale ja som použila černice, pretože som si ich bola natrhať :)... Stred sa mi trošku neupiekol, možno preto, že som nemala takú formu na pečenie a piekla som to v zapekacej mise, ktorá bola menšia :) http://www.varime.sk/recepty/malinovy-kolac-z-krehkeho-cesta/

15-20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 vrecúško
1 lyžica
150 g
1 ( nechajte si aj bielok) ks
3 ks celé
180 g
160 g




Postup

  1. 1

    Takže spravíme si cesto: Múku si preosejeme, pridáme 100 g masla, 50 g práškového cukru, vanilkový cukor a žĺtok vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 15 minút do chladiť.

  2. 2

    Formu na koláč si vymastíme maslom a vybraté cesto z chladničky dáme do formy a roztlačíme. Nezabudneme vytvoriť aj boky. Cesto potrieme bielkom( ktoré nám ostalo), popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 12-14 minút.

  3. 3

    Kým sa nám pečie cesto tak si urobíme náplň: vyšľaháme práškový cukor s rozpusteným maslom a citrónovou šťavou do peny. Pridáme černicovú šťavu(ja som mala aj kompótové černice, tak som použila z toho) a rozšľahané vajcia. Dôkladne premiešame a nalejeme na predpečený korpus. Koláč môžeme posypať aj čerstvými černicami.Pečieme 15-20 minút na 175 stupňoch. Koláč krájame až vychladnutý, podávame ho posypaný práškovým cukrom. Je to taký dobrý letný koláčik. Môžeme použiť aj iné šťavnaté ovocie - jahody, čučoriedky, maliny.

Diskusia k receptu

domci4
Neviete mi niekto poradiť prečo sa mi stred dobre neupiekol? keby som to nechala dlhšie tak sa mi to pripečie :(
aroooo
veľmi nerozumiem tej plnke, píšeš, že si tam pridala ešte aj šťavu z kompótu, posypala si to černicami... podľa mňa tam bolo veľa tekutiny - aj černice niečo pustili, ktorá stiekla do stredu , to bolo mokré a neprepieklo sa, možno...
jeka
ukladám si ho ,a ked ho udem piecť tak ti dám link,ako dopadol môj,dakujem za receptík
domci4
Tá šťava to som ešte trošku pridala do masla, ale len to zafarbilo a potom som tam dala tie vajíčka, ale hneď sa mi to zdalo moc riedke.. Kraje krásne upečené, ale stred? :) tento receptík má ešte niekto na vareche ale s malinami :) Snáď sa Vám podarí a ak áno ozvite sa aby som ja vedela kde som urobila chybu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia