Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 9. augusta 2011

Recept do súťaže s McCain

Suroviny

30 - 35 ks
Černicová vrstva:
300 g
3 - 4 PL
1 a 1/2 KL
200 ml
Ríbezľová vrstva:
250 g
3 PL
1 a 1/2 KL
200 ml
Tvarohová vrstva:
500 g
100 ml
1 a 1/2 KL
5 PL
 /vanilkový cukor




Postup

  1. 1

    Dlhé detské piškóty poukladáme po obvode tortovej formy. Moje boli extra dlhé, preto som ich skracovala. Konce som použila na vyloženie dna formy.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté černice dáme do mixéra a rozmixujeme.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozmixované černice precedíme cez sito alebo vhodnú látku. Ja hrubšiu dužinu a zrniečka nevyhadzujem. Primiešavam ich do ovocných nanukov či jogurtov.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K precedenému černicovému pyré bez zrniečok pridáme cukor a agar. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Po 10 minútach na miernom ohni varíme, kým sa agar nerozpustí. Za občasneho miešania necháme chladnúť.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu na šlahanie vyšľaháme a opatrne zmiešame s takmer úplne vychladnutým černicovým pyré (najprv 2-3 lyžice šľahačky k černiciam, potom černice postupne do zvyšnej šľahačky). Penu navrstvíme do tortovej formy a uložíme do chladničky.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rovnakým postupom pripravíme ríbezľové pyré s agarom a cukrom

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a zmiešame ho s vyšľahanou smotanou.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ríbezľovú penu navrstvíme na černicovú

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a formu opäť uložíme do chladničky.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tvarohovú vrstvu pripravíme zmiešaním mlieka, cukru a agaru. Po 10 minútach dáme na sporák a varíme do rozpustenia agaru.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Mliečno - agarovú zmes pridáme k tvarohu, vyšľaháme. Ochutíme citrónovou šťavou. Ak je tvarohová zmes málo sladká, pridáme vanilkový či práškový cukor. Mala som len hrudkovitý tvaroh, preto som zmes rozmixovala v mixéri dohladka.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Poslednú - tvarohovú vrstvu navrstvíme do formy a šarlotu necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme ju čerstvým ovocím.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Šarlota v reze.

    Černicovo - ríbezľová šarlota s tvarohom (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mlska
Neviem čo mám skôr pochváliť, či nafotenie, či tvoje estetické cítenie. Že je to dobrotka, o tom vôbec nepochybujem. Takto ponúknutý recept si uloží do svojej KK snáď každý Varecháč. Teším sa na ďalšie. Zdravím Ťa. Domlsania!
marcy
predcízna práca v kuchyni i s foťákom :),veľmi veľa špinavého riadu :(, no výsledok famózny :-DDDD
evanaaa
Už pri čítaní nadpisu mi reagovali slinné žľazy a nieto ešte pri čítaní postupu. Ovocno-tvarohový krém s piškótami, sladko-kyselkavá maškrtka, tak akurát pre mňa.
nadia56
Zirafninka1, oko sa potesi pri pohlade na tvoj recept, musi to byt dobrota, ukladam si do kk a cez vikend spravim, som rada, ze pouzivas agar-agar a nie zelatinu, vdaka za recept:-)
domci4
nedal by sa namiesto agar agar použiť aj želatinový štužovač za studena?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia