Vyprážané ružičky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. januára 2012

Túto maškrtku zaraďujem medzi lahké a chutné dezertíky..

80 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
20 g
1/2 dl
 podľa uváženia
3 dl a masť na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín som zmiesila cesto, vyvaľkala tak , ako na spracovanie lístkového cesta...nechala stáť 20 min..potom ešte 2X preložila a prevaľkala..cesto som rozvaľkala na tenko, ako na rezance..z formičiek na pirohy, opačnou stranou som vykrojila 3 veľkosti koliesok...kolieska som z vonkajšej strany dokola nakrojila/hustota zakrojení záleží od toho, aké riasené chcete mať ružičky/ asi 2 cm zárezy som urobila z vobkajšej strany smerom do vnútra kolieska..v strede kolieska som urobila rozšlahaným bielkom bodku a prilepila som prvé koliesko a pritlačila prstom a potom som aj najmenšie koliesko prilepila.

    Vyprážané ružičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V prostriedku som všetky 3 kolieska pritlačila opakom varechy, aby ružičky spolu držali. Zohriala som do malej rajničky olej zmiešaný s bravčovou masťou a po jednom som ich vyprážala z obidvoch strán..potom som ich posypala vanilkovým cukrom..stred ružičky som ozdobila zaváranou višňou.Môže sa podávať aj džemom, alebo šlahačkou...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

helca103
máš ich nádherné, recept poznám ale takéto krásne ružičky som veru ešte nevidela..... ukladám a najbližšie vyskúšam aj ružičky
salinka
To je niečo zaujímavé vzhľadom a určite aj chuťou.
damisa
sú krásne ešte som takto nerobila, ukladám, vyskúšam
elisticka
super uz mma ulozene krasne to vyzera a musi to aj chutit vyborne:-))
smajliqa
recept poznam,ale vzdy sa bojim, ze mi to nebude drzat pokope :) mas ich krasne :)
izabella929
@smajliga..neboj sa toho...treba dobre vymiešať bielok a do stredu koláčika dať kvapku bielka a priložiť druhú časť...nezabudni pritlačiť prstom, alebo opakom varečky, aby to spolu držalo...podarí sa, držím palce.-))
smajliqa
dnes som robila sisky, ale zajtra idem na tie ruzicky, tak dakujem a drzte palce, strasne rada peciem a varim, tak nech sa podaria :)
orchidea
varecha.pravda.sk/.../fasiangove-kvetyfotorecept/12793-recept.html tie sú tiež krásne
smajliqa
hotoveeee... potom pridam aj foto, podarili sa mi .. dakujem krasne za recept, vsetci sa oblizuju,, joj, vdaka za tie vase maskrty vsetky,,,, milujem varechu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia