Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. februára 2012

Keď robím tento recept v zapekacej mise,zdá sa mi pre nás toho dosť veľa a tak nám vždy zvýši a na druhý deň nám Zobraziť celý popisKeď robím tento recept v zapekacej mise,zdá sa mi pre nás toho dosť veľa a tak nám vždy zvýši a na druhý deň nám to už tak nechutí.Uvažovala som, ako to poriešiť a rozhodla som sa to urobiť vo forme na srnčí chrbát. Je to super, presne taká dávka, ktorá sa nám hneď minie za čerstva.Určite všetci tento recept poznáte, ale pridám ho len tak, že ako to vyzerá v tej forme..

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks
1/2 balíčka
1 balíček
20 g
2 lyžice
 na vymastenie pekáča
3 dc vlažné
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Rohlíky som pokrájala na kolieska,jablčka som očistila a postrúhala na hrubšom strúhadle. K jablkam som pridala 2 lyžice hrozienok,škoricový cukor,lyžicu cukru a zmiešala som všetko spolu..

    Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V rajnici som nechala zohriať mlieko na vlažné a pridala som k nemu 2 vajíčka, rozmiešala..rohlíky som namáčala v mlieku a ukladala do formy.Formu na srnčí chrbát som vymazala maslom a vysypala strúhankou..

    Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do takej formy som začala ukladať namáčané rohlíky...

    Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď som mala uloženú spodnú časť, uložila som na ňu postrúhané a ochutené jablčka..potom som ukladala ďalšiu časť namočených rohlíkov.Na vrch rohlíkov som nakrájala maslo a uložila po celej ploche..vrch žemlovky som posypala troškou strúhanky..

    Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu som rozohriala na 180 st. Formu som uložila na väčší plech a dala som piecť žemlovku na 20 min. Upečenú som vyklopila na pekáč, posypala škoricovým cukrom m pokrájala na rezy..dobrú chuť vám prajem...

    Jabĺčková žemľovka v srnčom chrbáte (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bejgi
už som robila žemľovku všelijako, ale v srnčom chrbáte? Ty si, ale výmyselníčka, dobrý nápad, pekne to potom vyzerá keď vyklopíš :)
izabella929
@bejgi...som nad tým špekulovala dlho, vždy nám zostala a na druhý deň nám už tak nechutila...a vieš, že som to vymyslela dobre...? som rada, že sa ti to páči...aj sa lepšie a ľahšie krája..nedala som na ňu penu, lebo by sa stratilo to, čo má byť videné.-)))
zdenkas
Páči sa mi to,ukladám a určite spravím.Si šikovná.
hubata
Obyčajnú žemľovku si @izabella929 povýšila na koláčik! Pekný, dobrý a osvedčený receptík.
cica2
tak to je úžasný nápad, krásna žemlovka a vďaka za inšpiráciu :-))
vareska1
@izabella929 teraz sa zasmeješ - ja robievam žemľovku z 15 rožkov a keď zvýši, na druhý deň to servírujem ako zákusok ... dcéra sa ide za ňou utĺcť ... ja ale dávam jednu vrstvu pudingovú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia