Medové rezy fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 20. februára 2012
Medové rezy (fotorecept)
Foto: ailuj82

Skúste...

40
porcií
7 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
150 g
50 g
1 KL
2 PL
450 g
PLNKA:
500 ml
2 PL
2 PL
170 g
250 g




Postup

  1. 1

    vajce, med, cukor, maslo, sódu a mlieko dáme do hrnca, zamiešame a varíme na miernom ohni asi 7 min. Bude nám to trochu peniť, ale to tak má byť :) a zhnedne to.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky odvážime múku a vlejeme horúcu medovú hmotu. Vypracujeme cesto.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelíme ho na 4 časti a na pomúčenom papieri na pečenie rozvaľkáme jednotlivé cestá natenko. Cesto s papierom preložíme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre. 180°C asi 7 min. Takto upečieme všetky 4 pláty.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: v mlieku rozmiešame múku/kopcovité PL/ a cukor. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame do peny a vmixujeme vychadenú kašu.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plát potrieme 1/2 plnky, prikryjeme druhým, natrieme džemom, dáme ďalší plát, natrieme plnkou a na vrch dáme posledný plát. Pritlačíme.

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polejeme polevou a odložíme do chladu aspoň na 2 hod. ak vydržíme :)

    Medové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexola
@ailuj medové rezy v tvojom podaní vyzerajú pomerne jednoducho, ukladám, vyskúšam :) ďakujem
bejgi
aký krásny medový koláč, ten receptík si určite uložím, joj ja sa neviem naučiť robiť pekné tenké cesto, buď sa mi rozpadne alebo je hrubé :(
frona
medové rezy milujem, len akosi nemám odvahu ich upiecť. Vždy sa mi zdalo, že je s tým veľa práce
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
aj ja mám veľmi rada medové rezy. Robila som ich viac krát, ale...prečo ich mám také 3 dni veľmi tvrdé aj po naplnení a až potom začnú mäknúť. Čím to je? Inak chuťovo sú vynikajúce.
ailuj82
Ďakujem za komentáre.
@esi - skús tento recept na pláty, ja som ich robila už asi 4x a vždy po naplnení do 2 hodín zmäkli.
katulik1986
medove rezy su moja srdcovka, zboznujem ich, dokazala by som ich jest tyzdne :-)) dakujem za recept
cica2
tieto rezy zbožňujem, máš ich nádherné
valeri
Medové rezy sa u nás pečú už 30 rokov, celá rodina ich máme radi a ani jedny sviatky sa bez nich nezaobídu. Robím ich tak ako Ty, len zmes tak dlho nevarím, len nechám zovrieť.
valeri
@esi
Ja pod krém dávam domáci džem, vždy rebarborový, a na druhý deň ich mám úplne mäkké, až potom ich polievam čokoládou
sovka62
@ailuj82 , skús trochu zmeniť postup. Múku nevysyp do misy k horúcej zmesi. Vysyp ju na dosku a tú horúcu masu do nej postupne pridávaj a zapracuj. Cesto budeš mať vláčne, bude sa ti dobre vaľkať a rozhodne sa ti kraje nebudú strapiť a lámať, vyvaľkáš ich tak, že budú hladké.
Ja viem, ono sa to nezdá, ale ver mi, naozaj je to rozdiel. Ja som kedysi dostala recept s týmto postupom, ale robila som ako ty, veď to musí byť jedno. Cesto som na krajoch mala rozstrapené a myslela som si, že recept je zlý. Ale len dovtedy, kým som nebola pri tom, keď ich robila tá pani, ktorá mi recept dala. Vtedy som zistila, že to nie je jedno.
orchidea
pekávam ich každé Vianoce, sú výborné, tiež mám tento recept a postupujem ako píše @sovka62
marijanka712
@ailuj82kr ásny medový rez velmi pekne spracovaný postu a tá super rada od @sovka62 chválim pretože aj ja mám skúsenosť ked si nevim s nieč radi tak idem ku kamarátke ked to robí a na vlastné oči chcem vidieť, kde robím chybu a verte mi nie je jedno či sa muka vsype naraz , alebo postupne sa do muky zapracováva masa chválim ta za tento grif, ked budem robiť medový rez vždy mi prideš na um....
doddko
idem skusit ja mam vela receptov na medove rezy
doddko
medove uz mam upečené aj naplnené uz len papkat
slavnicanka
Jooooj,tak dnes sa mi zadarilo totálne som pokašľala medové rezy.Keď som si spravila cesto,a začala sa mi z neho robiť mrvenička,už som vedela že bude zle.:)))No a potom pri gúľaní ďaľší šok,cesto vypadalo ako po nájazde turkov-celé bolo také ostrapcované,a to som sa riadila radami Sovky ktorá vždy super poradí,robola som od nej zákusky-no na jednotku..čo som pri tomto pokašľala?Poradíte prosím?
angast
radi ti všetci poradia. Je milé od teba , že to berieš z humorom.
A že si nenapísala že to máš v pi..., ako včera @hranolka.
margaretka28
@slavnicanka , ak si ich už naplnila, zjedia sa aj strapaté, ak nie, môžeš upečené pláty využiť aj takto: varecha.pravda.sk/recepty/medovo-karamelove-gulky/38189-r...
Ja tiež dosť často pekávam medové rezy, ak chceš, mrkni v mojich receptoch, poradila by som ti, ked si cesto zamiesiš a rozdelíš na časti, tie ktoré práve nevaľkáš, nechaj vložené v nádobe, v ktorej si varila hmotu na cesto a maj to stále na pare, aj ked vypnuté, ale zakryté pokrievkou, alebo tanierom, ide o to, aby sa cesto udržiavalo vlažné, lebo rýchlo tuhne a potom sa ťažko vaľká.
slavnicanka
Dnes som robila tie guľky,a môžem len poďakovať za radu,sú viac ako dobré-ako sa hovorí,aj zlé je na niečo dobré........:))))
stacy77777
@ailuj - keďže je tu viacero receptov na medové rezy,rozhodla som sa,že pomaličky poskúšam viaceré.Minulý rok som robila od @margaretky ,boli výborné. Tento rok padlo oko na tvoje, sú fakt výborné,vydarili sa, do rána boli pekne mäkké, síce som sa pomýlila v recepte a dala 2 vajcia namiesto jedného,neviem,kde som ich zobrala...:-)), ale našťastie to koláčiku vôbec neublížilo, sú fakt výborné,díky za recept, prajem krásne sviatky.
pefrik79
Úžasný koláčik, nezaobídeme sa bez neho na sviatky. Akurát ja peciem platy maximálne 3 až 3,5 minuty , po 7 minútach boli prepečený a tvrdé
grlu
Dobry den, prosim Vas na aky rozmer plechu je urceny kolacik?Dakujem
lvkatka
robím pravidelne tak isto.... neskutočne dobré a prvé zjedené
chanttalle12
@Bejgi (20.2.2012 22:35)

Aj mne sa toto stalo s medovými vtedy keď som nedala domáci med. Naozaj! Mala som v špajzi med ani neviem odkiaľ reku vyskúšam a veruže sa nepodarilu pláty vôbec. Tak ak nemáš naozaj domáci dobrí med môže to byť aj tým.
Inak tento recept milujem. Trošku som si ho upravila ale skoro všetko robím ako tu a sú skvelé!!!!
yasi
Dobry den, kolacik vyzera uzasne, recept sa mi pacil, ale mne sa zial nepodaril. Cesto mi bolo tvrde, nevladala som ho vyvalkat, nakoniec sa mi zacalo mrvit na peciacom papieri. Skontrolovala som si mnozstva, presne podla receptu, aj postup. Netusim co sa pokazilo.
yasi
@yasi (17.12.2021 16:08)

Tak aby sa nepovedalo, skusila som o dva dni znova Vas recept. Precitala som si komentare, vsetko presne podla postupu a neviem, ci som fakt taka lava, ale ani na druhy pokus mi cesto nevyslo. Trhalo sa, nedalo sa mi vyvalkat. Krem sa podaril obidva razy super, ale cesto budem musiet pohladat inde. Tak prajem ostatnym nech sa dari.
elka
každé Vianoce ho pečiem už vela, vela rokov
rebro79
Presne toto iste sa raz stalo aj mne, a bolo to tým že som mal med kúpený v obchode, čiže karamel čo sa tvári ako med, a nedalo sa mi ani rozvalkat. Ako používam med od včelára, vždy super výsledok@slavnicanka (28.3.2013 17:04)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia