Kuracie kúsky od Eviany fotorecept

adkas - fotkaadkas, 10. marca 2012
Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept)
Foto: adkas

Opat jeden skvely receptik, ktory som objavila na MMB u Evky (eviana). Odkedy som ho vyskusla, je zaradeny na nasom jedalnom listku. Skvele chutovo, Zobraziť celý popisOpat jeden skvely receptik, ktory som objavila na MMB u Evky (eviana). Odkedy som ho vyskusla, je zaradeny na nasom jedalnom listku. Skvele chutovo, jednoduche na pripravu. Myslim, ze vacsina z nas ma rada taketo recepty. Urobila som mensie zmeny v recepte, trochu som prisposobila suroviny.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
cca 200 g alebo podobne
100 g (syr s modrou plesnou)
200 ml ( moze byt aj slahackova)
1 PL
 platok
1-2 PL
300 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie maso pokrajame na vacsie kusky. Poprasime korenim a velmi jemne osolime ( sunka je dost slana),obalime v platku sunky.

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici roztopime maslo a olej. Kuracie kusky opecieme z kazdej strany cca 2-3 mimuty. Vyberieme z panvice a udrziavame v teple.

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Olej z panvice zlejeme. Na tu istu panvicu nalejeme mlieko a nechame zovriet. Pridame pomrveny syr a v mlieku ho rozvarime.

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostavaju mierne hrudky lebo syr sa nerozvari na uplne hladky krem. V smotane rozhabarkujeme 1 PL hl. muky a omacku nechame prevriet, odstavime z ohna.

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pouzila som tento syr s modrou plesnou. Myslim si, ze pouzity syr dost ovplyvnuje celkovu chut omacky. Raz som robila s akymsi syrom z Tesca a veru nebolo to ono. Pouzite len taky syr, ktory poznate. Neviem, ci na Slovensku je dostat prave tento druh syra. V povodnom recepte bola pouzita Gorgonzola. Hotova omacka mi pripomina chut bryndze, takze tato omacka nie je urcena pre tych, ktori bryndzu nemusia:) Varila som toto skvele papkanicko aj pre mojho anglickeho kolegu a ten sa v kuse rozplyval ake je to delicious:)

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podavame s opekanymi zemiakmi.

    Kuracie kúsky od Eviany (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
to masko nema chybu, robili sme v lete na grile, ale obalene v platku slaniny, vyskusam aj s nejakou susenou sunkou, ale ta omacka nie je nic pre mna lebo nemam rada syry s plesnou, ale to je moja chut a kto to ma rad, iste mu bude chutit aj omacka
ula2
vyzerá to lákavo...syr s modrou plesňou zbožňujem ...ukladám..)))
adkas
Afataga: prave preto som aj pri obrazku so syrom uviedla, ze nie kazdemu musi chutit tato omacka. Je dost vyraznej chuti, ale my to mame radi:) Masko je super a viem si ho predstavit v kombinacii so super zeleninovym salatikom
adkas
dievcence, velmi pekne dakujem za vase mile komentariky
mimitje
Výborný recept - ja to rozbievam s pravou sviečkovou aschwartzwaldsku šunku občas vymieňam za prociutto. Omáčka z modrého syra je k tomu fantastická.
cistinka
Krásna fotka, super recept...ako aj všetky tvoje Adi. Ale to sem valíš...máš čo robiť :-) Zvolila si správnu stránku....
cica2
úvodné foto je lákavé a krásne, hneď by som si dala :-))
kimika
ano, tento recept mám aj ja odskúšaný od Eviany a môžem odporučiť! :)
pivonka
Ahoj, @Adkas ! Rozmýšľam, čo na nedeľu a padol mi do oka tvoj recept. Koľko dávaš mlieka na omáčku? Aby som ju nepreliala.
darktemplar999
Ako to obalím do tej šunky? :) To drží cez špáradla alebo aký je v tom fígeľ, že sa to dá obracať bez rozpadnutia? :(
steve7
Recept je zaujimavy len nepises co s tym maskom ci obalene v sunke opekat bez nej alebo ako? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia