Kávové tortičky (loptičky)

mia2404 - fotkamia2404, 24. apríla 2012
Kávové tortičky (loptičky)
Foto: mia2404

Suroviny

220g
250g
180ml
6ks
1 bal.
1 bal.
poleva:
250ml silná čierna
3 PL  podľa chuti (ja som dala)
2pl
ozdoba:
300ml
1 bal.
1 bal.
2 bal.
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame olej, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 min.

    Kávové tortičky (loptičky) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme kávu a necháme vychladnúť. Potom pridáme rum a kakao. Ešte horúce cesto, keď ho vytiahneme z rúry, popicháme obrátenou stranou varechy a polejeme polevou. Z upečeného cesta povykrajujeme loptičky, na ne uložíme plátok banánu a ozdobíme krémom.

    Kávové tortičky (loptičky) - obrázok 2
  3. 3

    Krém : všetky ingrediencie dáme do zatváracej misky a potrasieme ňou ( krém je raz dva tuhý ). Na povykrajované loptičky dáme ovocie a ozdobíme krémom.

    Kávové tortičky (loptičky) - obrázok 3
  4. 4

    Ovocie može byť aj zavárané , nemusí byť čerstvé

    Kávové tortičky (loptičky) - obrázok 4
  5. 5

    čo mi vystálo z loptičiek som urobila guličky

    Kávové tortičky (loptičky) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre vypadá ten korpus a postup až po ten postuo, keď vykrojíme guličky. Skôr by sa to malo volať kávové tortičky, tie pomenovania mi nesedia. A nerozumiem - popicháme cesto varechou, polejeme tou dobrou polevou a potom vykrojíme guličky? Aké, ja tam žiadne nevidím, len tie na poslednom obrázku - " čo mi vystalo z loptičiek som urobila guličky. No, dobre, asi som málo chápavá, ale ináč, ten poliaty korpus sa mi veľmi ľúbi, ja by som ho potrela krémom a namusela by som ani loptičky robiť.
lia66
Super, ukladám... @evanaaa ja si myslím, že tie guľky robila z tých okrojkov, ktoré je ostali, keď povykrajovala tortičky(inak aj ja by som ten rcp tak nazvala-kávové tortičky)...inak, to popichanie a zaliatie polevou-mňááám, to sa tá poleva isto vpije do vnútra a sú také vláčnejšie!...isto vyskúšam-mám podobný rcp, ale nedávam tú kávovú polevu...super postup, isto fajnové-ale prehodnotila by som ten názov...tortičky by bol lepší...ale je to na Tebe-inak je to super, tak na párty!!!
douglas
Tie tortičky sú pekné a ako uvádza @evanaaa - je tu trochu nepresností, ale OK. S obráteným koncom varechy robím môj tzv. děrovaný koláč, len polevu robím inak a priznám sa, že mi ešte nenapadlo pridať kávu (moja poleva je robená za "tepla" z mlieka, vanilkového cukru, kakaa a masla). Moja rada, čím viac dier, tým koláč lepšie chutí :).
hannah22
pôvabné koláčiky, tortičky... ukladám, dobré nápady.... :))
dogagador
zaujimave, ale nerozumiem v popise na krem :" 1 balenie kompot ovocny " - co znamena, kolko toho ma byt, ci len stava, alebo aj ovocie, alebo??
mia2404
dogagagor: má to byt napr: jahodový kompot aj zo šťavou ( neviem presne aký je gramáž pri tých kompotoch)
ola111
Páčia sa mi tvoje tortičky,také sviatočné,kde si zohnala tie štvorlístky,
pekná dekorácia...
mia2404
ola111: dakujem :-) a tie štvorlístky kupujem v Kauflande .
cica2
aj mne sa páčia, také mini koláčiky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia