Kakaovo-pudingové rezy s kokosom fotorecept

pusta - fotkapusta, 17. júna 2012
Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept)
Foto: pusta

Nachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový Zobraziť celý popisNachystala som pre mojich maškrtníkov kakaovo-pudingové rezy s kokosom. Vychádzala som z toho, o čom som vedela, že majú radi. Upiekla som kvalitný kakaový korpus, pokropila rumom. Pripravila som vanilkový pudingový krém s kokosom. Na korpus som natrela vanilkový krém, prikryla druhou časťou korpusu, na ktorý som dala čokoládový krém z opitého izidora. Po vychladení som posypala kokosom a pokrájala na rezy.

1 dávka
porcia
18 hodín minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

kakaové cesto:
6 ks
120 g
1 a 1/2 PL
120 g
1 balenie
3 PL
100 ml
pudingový krém:
2 bal
600 ml studené
150 g
1 balenie
100 ml vlažná
čokoládový krém:
350 ml studené
1 ks vaječný
5 Pl
4 Cl
1 bal
250 g




Postup

  1. 1

    Oddelila som bielka od žĺtkov, do bielkov som dala polovicu cukru a ušľahala som tuhý sneh. Do žĺtkov som pridala druhú polovicu cukru a vyšľahala som ich na žĺtkovú penu. Do múky som pridala kakao a prášok do pečiva.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do snehu z bielkov som opatrne vmiešala žltkovú penu...

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a postupne som pridala múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver som vmiešala do cesta olej.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené cesto som vyliala na plech s pečiacim papierom a piekla som 20 minút v trúbe vyhriatej na 170 stupňov, vyskúšala som ihlicou, či je cesto upečené, vybrala som ho z trúby a nechala som ho úplne vychladnúť.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som potrebné suroviny na čokoládový krém.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do 250 ml mlieka som pridala kryštálový cukor a pripravila som žltok.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko som spolu vyšľahala metličkou na šľahanie.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vo zvyšnom mlieku /100 ml/ som rozmiešala Zlatý klas. Do mlieka som pridala kakao, priviedla som ho pomaly za stáleho miešania do varu, vliala som pripravený Zlatý klas a...

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...za stáleho miešania som uvarila hustý puding, do ktorého...

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...keď úplne vychladol, som postupne zašľahala zmäknuté maslo a čokoládový krém bol pripravený na použitie.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pripravila som suroviny na pudingový krém s kokosom a rum na pokropenie upečeného cesta.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Z pudingového prášku za studena a zo studeného mlieka som ušľahala vanilkový puding a do pudingu som vmiešala nastrúhaný kokos.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podľa návodu som pripravila želatínu za studena a vmiešala som ju do pudingu. V tejto fáze je dobré pudingový krém ochutnať a ak treba, môžete ho dosladiť podľa vlastnej chuti. Krém som odložila na 2 hodiny do chladničky, aby želatína patrične stuhla. Ja som nedosladzovala, lebo nemáme radi príkro sladké zákusky, nám sa zdal krém dosť sladký.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Po tejto dobe som cesto pokropila rumom, prekrojila som ho na polovicu a jednu polovicu cesta som natrela stuhnutým vanilkovým pudingovým krémom so želatínou, na ktorý som položila druhú polovicu upečeného kakaového cesta.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na vrch kakaového cesta som rozotrela pripravený vychladnutý čokoládový krém. Zákusok som odložila na 12 hodín do chladničky aby sa dobre vychladil a patrične stuhol.

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Pokrájala som ho ostrým nožom, namočeným do teplej vody, na rezy, ktoré som ešte posypala kokosom. Už len dobrú kávičku uvariť a môžeme maškrtiť - mňam!

    Kakaovo-pudingové rezy s kokosom (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

zifi
Juuuu to musi byt mnamka....! Ukladam si ho ku pracnejsim specialitkam.
Inak kazde krajanie kolaca napolovicu je pre mna katastrofa - nemozes uviest nejaku fintu, ako to zvladnut bez zlomeneho korpusu, ci nepravidelneho tvaru?
soncya
Čokoholické nebo a raj!!!! ... počujete? ešte len čítam recept a už ku mne priskakujú kilá!!! Krásny zákusok. :o)
redakcia
Odpoveď od @pusta : @zifi , aby sa korpus nelámal a mal pravidelný tvar, treba dodržať: 1. nesmie byť starý alebo vysušený a oschlý, teda musí byť čerstvý a vychladnutý úplne 2. na krájanie korpusu treba používať ostrý nôž s nepoškodenou čepeľou, lebo tupý nôž korpus nepekne stlačí, trhá, láme a robí nerovné okraje na reze. ja dodržiavam tieto dve zásady a je to ok. na krájanie tortového korpusu je veľmi výhodné použiť na to určenú strunu, kúpila som v zásielkovom obchode Orion cez net, ale dá sa aj telefonicky objednať podľa katalóg

babek
aj mne sa tak vidí, že je plát prerezaný na polovicu...nie vodorovne... či??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia