Jogurt s trstinovým (hnedým) cukrom

archaa - fotkaarchaa, 5. júla 2012
Jogurt s trstinovým (hnedým) cukrom
Foto: archaa

Na tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak je, ak sa o nich môzeme takmer bezpracne Zobraziť celý popisNa tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak je, ak sa o nich môzeme takmer bezpracne postarat. Napríklad v priebehu prípravy vecere... Výsledok je geniálny :) Ved skúste...

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks chemicky neosetrený alebo citrón
75 g (hnedý)




Postup

  1. 1

    Pomaranc alebo citrón dobre umyte horúcou vodou, osuste a kôru nastrúhajte. Stavu z neho vytlacte. Pridajte to k jogurtu a asi 5 minút preslahajte elektrickým slahacom.

  2. 2

    Dno sklenených pohárov, v ktorých budete dezertík servírovat posypte hnedým cukrom a pokracujte vrstvou pripraveného jogurtu. Takto pokracujte, kým nespotrebujete jogurt aj cukor, ale posledná vrstva nech je z cukru.

  3. 3

    Odlozte do chladnicky na 2-3 hodiny, kým sa cukor nerozpustí.

  4. 4

    Pre viacerých hostí môzete tento dezert navrstvit do jednej väcsej sklenenej misy, stavu z pomaranca ci citróna môzete nahradit dokonca pomarancovým alebo citrónovým likérom, do jogurtu napríklad primiesat tvaroh ci mascarpone a hnedý cukor obohatit o sekané mandle ci krokant.

Diskusia k receptu

danda3
Super pochúťka, keď nemám čas a nič nemám urobené, jogurt s medom to istí, ale vyskúšam aj takto!♥
archaa
Som rada, ze sa vám to páci a dakujeeeeem :)
medovnicek
Slavka tá fotografia je úžasná, takto pripravený jogurt je určite výborný, určite vyskúšam
archaa
medovnícek dakujeeeeem , verím ze budes spokojná :)
sovka62
Tak som to včera nevydržala, musela som vyskúšať. Biely smotanový jogurt som nenašla, v chladničke bola kyslá smotana, usúdila som, že to nebude vadiť.
Manžel si nevedel vynachváliť, zlopol to ako malinu, aj mne chutilo. Neodhadla som cukor, nabudúce pridám viac, ale aj tak to bolo chutné, veľmi osviežujúce.
archaa
Juuuuj, Sovka, pravdaze, usúdila si dobre, nevadí, ved so smotanou to muselo byt eeeeste lepsie :DD, som rada, ze som mohla inspirovat a manzel bol spokojný ;))) .Dakujem za správicku :) :*
orchidea
krásne foto, ktoré priam navádza na vyskúšanie receptu...rada robím rôzne rýchle dezertíky takže určite vyskúšam....
silvia68
prehrabala som sa dnes tvojimi receptami a konštatujem že idem zaradom skúšať, na caneloni s makom sa mi už teraz zbiehajú slinky a tento jogurt je presne to pravé čo sa mi hodí na najbližšiu oslavu, jednoduchý, rýchly, mňamkový a tak trošku aj zdravý, aby dievčence nehundrali že priberú, a hlavne nachystám den vopred. Super.
1x archaa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia