Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z blízkej dediny. Keď sa ho spýtala, čo Zobraziť celý popisMoja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z blízkej dediny. Keď sa ho spýtala, čo bude jesť, jeho odpoveďou bolo : "Gazdiná, len tých čvachtavých halušiek mi navarte ... " V našej rodine sa odvtedy totmuto jedlu inak nepovie ... Je to vlastne vajcový omastok na halušky so šťavičkou ... :)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Halušky si urobíme podľa svojho receptu a spôsobu prípravy. Ocedíme ich, premyjeme, dáme do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
-
2
Slaninku nakrájame nadrobno a dáme vyškvariť.
-
3
Po chvíli pridáme k slanine aj nakránanú cibuľu a spolu restujeme do zlatohneda.
-
4
Zalejeme mliekom ... Na jedno vajce dávan 0,5 dl mlieka.
-
5
Pridáme vajcia ...
-
6
... a necháme ich stuhnúť ... máme vlastne praženicu so šťavou lahodnej chuti po údenej slaninke ... osolíme podľa potreby ...
-
7
Na tanier dáme horúce halušky, pridáme omastok, zamiešame, posypeme pažítkou a podávame ...
Diskusia k receptu