Černicová torta

mohicanka - bez fotkymohicanka, 8. augusta 2012
Černicová torta
Foto: mohicanka

výborná "zdravá" smotanová torta s černicami, veľmi jednoduchá, piškótové cesto, smotanový základ, ovocie, je možné urobiť namiesto torty koláč na plech

10-15
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
4 ks
1 dcl
1 dcl
200 g
3 ks
1 ks
250 g
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    piškotove cesto: štyri žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a jedným sáčkom vanilkového cukrom na penisto, pridáme olej, vodu a premiešame. prisypeme múku do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva. nakoniec veľmi zľahka a dôkladne primiešame sneh zo štyroch bielkov. pečieme na 180 stup. asi pol. hodinu do hneda.

  2. 2

    vyšľaháme si šľahačku so stužovačom (podľa návodu na obale) pridáme kyslé smotany a dva sáčky vanilkového cukru a dobre premiešame, kým nám vychladne piškotový korpus dáme chladiť do chladničky.

  3. 3

    piškotový korpus natrieme jahodovým džemom, natrieme smotanovým krémom, poukladáme černice prípadne akékoľvek iné sezónne ovocie a zalejeme želatínou (príprava podľa návodu na obale). ja natieram želatinu len silikónovým štetcom na ovocie. hotovú tortu dáme do chladničke najlepšie na celú noc,..čím dlhšie vám vydrží tým je lepšia. u nás sa však zje veľmi rýchlo :)

    Černicová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

mracik9
hm,dobrá a ešte k tomu zo špaldovej múky,hneď by som si dala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia