Černicová bomba s čokoládovou polevou

andys - fotkaandys, 14. augusta 2012
Černicová bomba s čokoládovou polevou
Foto: andys

Moja improvizácia na černice z našej chalupy :)

12
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 pohár
1 balenie
500 ml
250 g
3 PL
1 bal.
2 lyžice
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Veľkú misu vyložíme opatrne detskými piškótami po stenách až po horný okraj. Černice popučíme vidličkou a zmiešame s práškovým cukrom.

  2. 2

    Želatínu pripravíme s kryštáľovým cukrom podľa návodu na obale. Šľahačku vyšľaháme a primiešame rozdrobený tvaroh.

  3. 3

    Do šľahačkovo-tvarohovej masy primiešame černice. 2 lyžice masy vmiešame do želatíny a tú vmiešame do černicovo-smotanového krému.

  4. 4

    Krém opatrne vlejeme do misy tak, aby sme neporušili piškótovú misu. Dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.

  5. 5

    Hotový zákusok vyklopíme na podnos a potrieme polevou, pripravenou z čokolády a masla. Ešte necháme chvíľku v chlade. Ak poleva príliš stuhne, krájame horúcim nožom, aby sa nepolámala.

    Černicová bomba s čokoládovou polevou - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
táto bomba vyzerá úžasne.
Ešte sa spýtam, keď zohrievame želatínu, ona sa rozpustí, akej farby má byť, má byť číra alebo biela? Ďakujem, so želatínou sa zatiaľ moc nekamarátim.
andys
@3sandra3 , "moja" želatína bola číra, ale taká bledohnedá. Možno závisí od druhu. ja som jej prišla na chuť tiež len poslednú dobu, je to skvelá vec na nepečené torty a zákusky. Netreba sa báť :)
tatranka
Krásna,chutná improvizácia.To sa cení,že je to tvoj vlastný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia