Moja improvizácia na černice z našej chalupy :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Veľkú misu vyložíme opatrne detskými piškótami po stenách až po horný okraj. Černice popučíme vidličkou a zmiešame s práškovým cukrom.
-
2
Želatínu pripravíme s kryštáľovým cukrom podľa návodu na obale. Šľahačku vyšľaháme a primiešame rozdrobený tvaroh.
-
3
Do šľahačkovo-tvarohovej masy primiešame černice. 2 lyžice masy vmiešame do želatíny a tú vmiešame do černicovo-smotanového krému.
-
4
Krém opatrne vlejeme do misy tak, aby sme neporušili piškótovú misu. Dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
-
5
Hotový zákusok vyklopíme na podnos a potrieme polevou, pripravenou z čokolády a masla. Ešte necháme chvíľku v chlade. Ak poleva príliš stuhne, krájame horúcim nožom, aby sa nepolámala.
Ešte sa spýtam, keď zohrievame želatínu, ona sa rozpustí, akej farby má byť, má byť číra alebo biela? Ďakujem, so želatínou sa zatiaľ moc nekamarátim.