Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 18. augusta 2012

Suroviny

1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/8 hrnčeka
1/4 hrnčeka
alebo:
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Pripravene suroviny.

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kokosový olej, kakao, vanilku, sirup a arašidové maslo dáme do misy a rozmiešame metličkou. Na arašidové čokoládky som použila arašidové maslo s kúskami arašidov.

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A tu je pripravená verzia s tahini, do ktorej som pridala lyžicu sirupu navyše.

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešaním surovín vznikne hladká lesklá tekutá "čokoláda".

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu nalejem do košíčkov či formičiek a odložíme do mrazničky, kde ich uchovávame až do konzumácie.

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pri izbovej teplote sa čokoládky rýchlo topia. Na druhej strane sa príjemne rozplývajú na jazyku :) Ak kokosový olej v recepte vymeníme za kakaové maslo, nie je potrebné ich skladovať v mrazničke. Mne však viac chutia práve tie s kokosovým olejom. Použila som 3 druhy formičiek. Lízatková formička a papierové košíčky sa osvedčili. Pralinkovú formu neodporúčam kvôli horšej manipulácii - čokoládky sa v rukách rozpúšťajú. Hrnček, ktorý mi poslúžil ako odmerka mal 250ml.

    Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

damisa
mňam len zahryznúť, pripomína mi to ladovú čokoládu.
izabella929
mňam.-)) už aj si tento recept ukladám.-)))ja by som najradšej jedla čokoládu s čokoládou...))
adkas
ake mile cokoladky... podla zlozenia usudzujem, ze velka mnamka... mna Tahini nijako neoslovilo, takze by som volila radsej kokosovy olej... dnes sa chystam na tvoje coko-avokadove kolaciky... uz sa tesiiiiiiiim... rada by som ti nieco napisala, mozes mi prosim dat na seba kontakt alebo mi posli prazdny e-mail na a.sabolka@azet.sk , dakujem
paeva
to by bolo niečo pre môjho čokoládového syna, ale neviem, čo je tahini, prezradte, dik
tatranka
To je nádhera.Krásne malé koláčiky,alebo bombóny.Žiaľ z týchto surovín mám len kakao.Žasnem nad surovinami,ktoré vieš používať.
medovnicek
vyzerajú výborne a určite sú aj veľmi chutné a tiež s úžasom pozerám na pre mňa nepoznané suroviny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia