Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom

dvorka - fotkadvorka, 15. októbra 2012
Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom
Foto: dvorka

Robievam obyčajné múčne halušky už roky. Robila som už aj špenátové, no dnes som pre zmenu nastrúhala k múke zemiaky a mrkvu. A výsledok Zobraziť celý popisRobievam obyčajné múčne halušky už roky. Robila som už aj špenátové, no dnes som pre zmenu nastrúhala k múke zemiaky a mrkvu. A výsledok je vcelku chutný.

3
porcie
20 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
1 ks na potretie
  podľa potreby
2 ks surové
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a vody som si zamiešala cesto aby nebolo riedke, ale ani nie husté. Vody dávam vždy len od oka, nikdy si nezapamätám koľko som jej dala. K cestu som pridala nastrúhané zemiaky.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Ešte som primiešala mrkvu nastrúhanú a poriadne cesto vymiešala, aby bolo hladké.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Na šporáku sa začala variť voda v hrnci, posolila som ju a vybrala moje haluškárky. Mám s väčšími okami na halušky prílohové a s menšími okami keď robím do polievky. Cesto som dala do nálevky a urobila som prvú várku halušiek.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 3
  4. 4

    Halušky sa vo vode začali variť, nechala som ich tam nie celú minútu, vybrala sitkom, vysypala do menšej misky, preliala horúcou vodou a zas cez sitko precedila a nasypala do misy. Posypala som ich tvarohom a mierne posolila.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 4
  5. 5

    Predchádzajúci krok som urobila ešte dva krát, kým som spracovala všetko cesto. Nakoniec som k haluškám naliala škvarky, z nich vypraženú masť a premiešala.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 5
  6. 6

    Trochu priblížený obrázok halušiek. Trochu v nich mrkvu vidno, no ak dieťa ako moje čo teraz keď je veľké tak zeleninu v jedle odmieta ich je, v rýchlosti si ani orandžové pásiky nevšimne. Na porciu halušiek som dala ešte trochu škvariek aby som dobila energiu čo som nechala cez víkend na záhrade a posypala hojne mnou obľúbenou pažítkou.

    Zeleninové halušky tentokrát s tvarohom - obrázok 6

Diskusia k receptu

jakamaka
S tou mrkvou nie je zlý nápad. Určite vysúšam, budú pekné do ružovkava :):):)
nonna
Budú fantastické, len masť by som už nedala, stačia škvarky a z nich vyškvarená. Možno by chuťovo bol dobrý aj petržlen. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko.
mijaita
Přidej strouhane hokkaido, to je moc dobre! :-) Ja budu zkouset ted se sladkou bramborou a dalsi s celerem . Uz se na ne tesim.
dvorka
Teraz si musí naša rodina dať pohov od tekvice, lebo som z nich robila všetko možné aj nemožné. Nemám síce hokkaido, ale nejaké zlaté tekvice čo sú veľmi podobné a taktiež úžasne chutné. Ale za tip ďakujem, určite ešte toho roku vyskúšam. A s topinamburami, to ma teda nenapadlo. A máme ich na záhrade veľmi veľa a toho roku sú úžasne veľké a nenapadnuté žiadnymi pandravami ako minulý rok.
vini55
Určite skúsim, teraz mám toľko tvarohu, že tri chladničky nestačia. Už vymýšlam všetky možné tvarohové oné blbosti. Tie zlaté tekvice chcem skúsiť na budúci rok.
rajnica
Gazdiná, a kto bude hádzať halušky z lopára? To by bola hanba?
sherin
vyzeraju vyborne, ja by som si ich urobila trochu dietnejsie, miesto skvariek, by som si dala kyslu smotanu :), KK
ebaka
dobrý nápad,všetky ingrediencie milujeme,skúsime....s kyslou smotanou budú tiež chutné,pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia