Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf fotorecept

afataga - fotkaafataga, 4. novembra 2012
Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept)
Foto: afataga

Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú len orientačné.

6
porcií
30 minút
príprava
85 minút
na 180 °C

Suroviny

1,2 kg
2 ks
6 ks
2 PL (nemusi byť)
4 PL
8 ks
8 guličiek
2 KL
2 dl
5 vetvičiek




Postup

  1. 1

    Surové zemiaky som umyla, pokrájala a dala do pekáča, pridala som cuketu, soľ, rascu a výpek z mäsa, pridala 2 PL oleja

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomiešala som a perinka je hotová

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z 2 PL oleja, nasekaných chilli, rasce, podrveného korenia a horčice som si urobila patlanicu :-), foto je pred pridaním horčice.

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Moje chilli.

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plátky krkovičky som rozrezala na polovice, aby sa mi lepšie ukladali, osolila z oboch strán, uložila na zemiaky a robila som patlama, patlama :-)

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaliala som smotanou a uložila tymián, ten som už zabudla odfotiť.

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som v teplovzdušnej rúre na 180° zakryté 70 min., teda kým je mäso aj zemiaky mäké, potom ešte 15 min. odokryté na 200°.

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môžeme papkať.

    Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Vyborne jedenie,aj ja tak robievam krkovicku dost casto,ale bez tej cukety,ta ma zaujala,takze najblizsie vyskusam ... cukety mam este dost :)
cistinka
Tie tvoje chilli by sa mi hodili...recept je super! Stojí za vyskúšanie...
lusinkab
Tak si ale super zainprovizovala :-) toto sa mi velmi paci,pikantne mame radi a uz len z tych fotiek to vyzera ako dobrotka :-) ulozene ;-)
afataga
dakujem za pochvaly
@cistinka mozes si aj ty vypestovat v kvetinaci, ja som mala v jednom velkom 4 sadenice, v lete boli vonku, v oktobri som ich uz dala dnu, lebo este neboli vsetky cervene a postupne dozrievaju, mozes ich mat aj na balkone, su ale dost narocne na polievanie
aroooo
takúto papriku mám v kvetináči na okennom parapete už tretí rok-tú istú jednu rastlinku. Keď nejaká dozreje- očervenie, treba ju odtrhnúť, počula som, že tým stále ženie na kvet a rodí.
afataga
@aroooo si ma dost prekvapila, lebo som si myslela, ze kazda paprika je jednorocna rastlina, mam na nich este zopar kuskov a chcela som rastliny potom vyhodit, ale vyskusam podla teba, ci budu rodit, ale kto ich bude opelovat?
@margaretka28 dakujem, sme sa dezinfikovali po tych hubach :-)
evanaaa
Podobné niečo som robila v nedeľu, len som zemiaky predvarila v šupke, ošúpala, nakrájala na kolečká, ochutila som krkovičku a narýchlo opiekla, potom som to ukladala - zemiaky ( ochutila) a na to krkovičku, na ňu šunku ( od kosti, tá je výborná), podusené žampióny a plátky goudy. Zapekala som to odkryté ale môže sa zakryť a pootm odokryť. To tvoje by som tiež vyskúšala nabudúce.
evanaaa
P.S. Dnes som videla v Bille predávať chilly papričky, bola to taká menšia viazanička, aj som váhala, či kúpiť.
aroooo
@Afataga (8.11.2012 13:39) v najhoršom štetec, no čo, podaril sa experiment s posadením do kvetináča a viacročným pestovaním - len polievať,,,






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia