Amorove srdce

nobelovka - fotkanobelovka, 16. novembra 2012
Amorove srdce
Foto: nobelovka

Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, povedala by som dva v jednom...

6
porcií
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
330 g
2
1
2 lyžice
 na kašu
 malý
Marináda:




Postup

  1. 1

    Vezmeme pliecko, roztiahneme si ho na drevenú dosku, narežeme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme formičkou srdiečka(musíme použiť tĺčik na mäso). Srdiečka potom vložíme do marinády na pár hodín. Vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. Ostatky mäsa použijeme pri príprave omáčky: Cibuľu nakrájame na veľké kolesá, ktoré podusíme na oleji do mäkka. Pridáme majorán, oregano, soľ a zvyšky bravčového pliecka. Nalejeme vodu a dusíme.

  2. 2

    Po pol hodine dusenia pridáme kečup, pretlak a papriku. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo so šťavou a dodusíme. Odstavíme a môžeme podávať so zelerovo-zemiakovou kašou alebo odoberieme šťavu, ktorou polejeme amorove srdcia pred podávaním s kašou.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zeler očistíme, postrúhame a obe ingrediencie varíme, kým zemiaky nebudú mäkké. Potom precedíme, rozmixujeme, pridáme mlieko, maslo, soľ a podávame s mäsom.

Diskusia k receptu

levandula
tak to som sa dobre pobavila, vytvarat srdiecka tlcikom na maso, nemala si ten tlcik aj na ine ucely? ale tak mu treba, ked ta nechal, urcite pride niekto lepsi a ten urcite oceni tvoje kulinarske umenie
lusinkab
No mne sa to neskutocne paci :-) aj ten nazov a aj ta prezentacia mnam :-) @levandula ten tlcik bol podla mna na odreagovanie,namiesto aby utlkla jeho utkla masko :-) ale nie v ramci srandy :-)
molon
...ako, no...však dobre, ale to je tak pod jeden zub pre slováka čo miluje massssóóóó...hádam nebudem do seba pchať zemiakovú kašu????...ináč recept v pohode.
medulienka122
dobrý receptík, len to druhé srdiečko je asi po infarkte- trochu mu neprilieha "chlopňa", či čo...(drž sa a kašli na to!):-)))))
dogagador
vyzera to pekne, aj ingrediencie su fajn, iba maska je akosi malo...
a neboj sa, pride druhy, krajsi a lepsi, tento nebol ten pravy!
sothys747
zbytočne veľa korenín...nechápem prečo tak komplikovane vykrajovať srdiečka...