Zapekané zemiaky s brokolicou

suzi512 - fotkasuzi512, 23. novembra 2012
Zapekané zemiaky s brokolicou
Foto: suzi512

Francúzske zemiaky ma jesť neprinútite, ale iné spôsoby zemiakov pečených s niečím, to áno. A keďže mám rada brokolicu, zvolila som si aj Zobraziť celý popisFrancúzske zemiaky ma jesť neprinútite, ale iné spôsoby zemiakov pečených s niečím, to áno. A keďže mám rada brokolicu, zvolila som si aj tú. A aby som to mojej polovičke uľahčila, polovica zapekacej misky bola verzia mäsová (pridala som nakrájanú údenú šunku). Keďže na obrázku je šunku vidno, recept je na verziu mäsovú.

4
porcie
15 minút
príprava
60-90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (malá)
1 kg
1 ks
 na strúhanie
 alebo údená šunka




Postup

  1. 1

    Uvaríme si v predstihu brokolicu (rozdelenú na ružičky). Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, šunku nakrájame na kocky. V miske zmiešame brokolicu, zemiaky, šunku, osolíme, okoreníme a dáme do zapekacej misy s trochou oleja. Zalejeme smotanou, posypeme syrom a dáme piecť. Dobrú chuť!

    Zapekané zemiaky s brokolicou - obrázok 1

Diskusia k receptu

mili2936
krásny recept, ešte krajšia fotečka, mňam...určite bude aj u nás na stole tak krásne rozvoniavať...
suzi512
ďakujem vám! :-) aj ja, so špenátom, brokolicou, alebo klobáskou, to je fuk, hlavne nech to nie sú tie francúzske :-D včera sme mali práve tie so špenátom :-)
afataga
robievam velmi podobne, ale davam surove zemiaky aj brokolicu, je to jednoduchsie :-) mam tu recept, co mas proti francuzakom? ved to je pre mna jedno z najlepsich jedal na svete :-)
suzi512
hehe, vadí mi tam varené vajce a párok :-D nehovoriac o tom, keď je to vajcom alebo smotanou zaliate :-D trauma z detstva :-D ja som dala len zemiaky surové, ale tak pre uľahčenie na budúce vyskúšam aj brokolicu :-)
suzi512
no do mojich, francúzske podľa Suzi :-o), dávam aj ja klobásku. v pohode, s hlivou som ešte neskúšala, hlivovú som robila zatiaľ len polievku. vďaka za tip!
afataga
ale ta hliva nejde do francuzskych ale do zemiakov s brokolicou
suzi512
jasné, pochopila som :-D už ich mám aj uložené :-) aj s bábovkou :-)
bembo
dobre si to vymyslela.musím vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia