Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. februára 2013

Vlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, Zobraziť celý popisVlastne sa volajú francúzske zemiaky, ale keďže som do týchto použila všetky domáce suroviny z farmárskeho dvora..dal som im nový šat ako ,,gazdovské,, je v nich domáca neúdená klobáska v čievku, domáce vajíčka ako aj domáca smotana...

40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
200 g
4 ks alebo iné
2 dcl
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    uvarila som zemiaky v šupke...ošúpala a pokrájala na kolieska..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    uvarila 3 vajíčka, pokrájala na plátky a aj klobásku v črievku..klobáska nie je zaúdená, zvykneme ju ihneď po zhotovení zamraziť..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zapekaciu misu som vymazala bravčovou masťou a posypala strúhankou z domáceho sušeného pečiva...ukladala som prvú vrstvu zemiakov a na to varené vajíčka..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    odstránila som z klobásky črievko..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    klobáskové mäso som ukladala na vajíčka..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na klobásku som dala poslednú vrstvu zemiakov...do domácej hustej smotanky som pridala jedno vajce, rozmiešala a poliala zemiaky..jednotlivé vrstvy zemiakov som osolila a okorenila..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    trúbu som predhriala na 200st. a piekli sa 40min. upečené som ihneď posypala strúhaným syrom..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podávala som k nim paprikovú čalamádu z receptom z Maďarska...dobrú chuť..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a takto vyzerala klobáska , jaternička, koleno a labka. ..keď mi priniesol farmár..

    Gazdovské prekladané zemiaky s klobáskou v črievku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

afataga
no tak takymto obedom by som sa dala ponuknut :-) mam strasne rada taku cerstvu klobasu pecenu alebo grilovanu, v tejto uprave som neskusala, mohli by sa volat aj farmarske zemiaky :-)
anina6
no veru samé dobrotky, a pekne nafotené. dala by som si hneď.
marijanka712
vynikajúci obedík aj u nás takéto bedy majú zelenú , ale mal by aj ten farmár keby k nám poblúdil aj s plným košíkom nevieš ho sem naslerovať??????
starkamajka
Ja by som si dala takúto voňavú domácu dobrotu.Nepohrdla by som ešte aj tou domácou zabijačkou-nerob mi prosím Ťa chúťky.Takéto domáce som nejedla hádam ako som vydatá.Chválim Ťa Izka
dodo46
konečne si pridala niečo aj pre chlapov po tých zákuskoch. Vyzerá to
perfektne a určite si to upečiem aj keď to nebude u mňa bio.

izabella929
@afataga ,,,jaj veru,keď sme robievali domáce zabíjačky, večer na záver vždy bola na stole koštovka zo surovej pečenej klobásky,,,aby mäsiar vedel, či dobrú urobil...)občas robievam s vajíčkami na raňajky...mám ju rozdelenú na asi 25 dkg. kúsky, aby sa nemusela celá veľká vyberať z mrazáku...nuž domáca je domáca...)
izabella929
@marijanka712...aj by som ti ho tam nasmerovala, ale má nás toľko, že občas si aj objednám viac a nedodá mi, lebo chce, aby sa každému niečo ušlo...je o jeho výrobky veľký záujem...no a iba to si objednám, čo mi práve v mrazáku chýba..teším sa, že sa ti moje zemiaky páčia.-))) ďakujem...
izabella929
@anina6 , veru, je to lákavé.-)@starkamajka..m áš pravdu , sú to vynikajúce a chutné výrobky...som veľmi rada, že toho farmára mám...)teraz budem mať v sobotu zase kopu čerstvého tovaru...bude už aj na Veľkú noc,...)@viaoletacamorova..iba to mi donesie, čo si objednám,,,ale je zlatý, vždy povie, čo bude mať čerstvé a aké výrobky bude robiť...@smile616..ano všetko je jedlé.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše komentáre.-)
margaretka28
Tak tie klobásky sú presne podľa mojich predstáv, už na pohľad, pekne jemno pomleté, žiadne mastné švonce, také si viem predstaviť do zemiakov, verím, že boli vynikajúce.:-)My ked zabíjame, tak ja musím byť pri tom aj ked sa vyberá materiál do tlačenky, či klobás, musí to byť eňo-ňuňo, ja som fajnová a mám rada kvalitu.:-)
milanko778
chutné- ja robím vrstvu klobásy , potom vajíčka a zasa klobásu - samozrejme vždy medzi vrstvu zemiakov . Do zálievky dávam trocha mäkkého syra ( črievko) a 2 - 3 strúčiky cesnaku - strúhaným syrom posypem pred dopečením...Vrstvy zemiakov povegetím , a posypem drvenou rascou .. Samozrejme variácií môže byť aj viac - každý podľa chuti....
izabella929
@milanko778..mala som dosť nízku zapekaciu misu, preto sa nedalo vrstviť viac...a inak naraz sa piekli v trúbe aj rožky, preto som to neriešila inak...cesnak dávam do mäsa, keď ho meliem a inak sa moc nekamarátim s cesnakom..ďakujem za komentár.-))
medovnicek
veru, veru aj mne si narobila chúťky, je perfektné, keď máš poblíž takého farmára a máš aj veľmi peknú zapekaciu misku
izabella929
@msulejova... škoda, že už iba spomienka na domácu zabíjačku...lebo domáce je domáce.-)@medovnicek..no , mala som šťastie, len tak náhodou som sa dostala k nemu, veru je to šikovný farmár-pravcovitý.-)misu som objednala cez net...výborná je.-) Ďakujem vám za milé komentáre.-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia