Jarný pohánkový šalát

danda3 - fotkadanda3, 14. apríla 2013
Jarný pohánkový šalát
Foto: danda3

Pohánku nemusíme konzumovať len za tepla, ponúkam vám recept na osviežujúci šalát.

2
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček malý
1 viazanička
1 ks
2 PL
20 g




Postup

  1. 1

    Na jednu šálku pohánky dávam 1 a 1/2 šálky vody, vtedy nebude rozvarená. Do tej mojej sa zmestilo 150 g pohánky. Do vriacej vody vsypeme pohánku, pridáme soľ a olej, varíme zakryté 3 minúty. Potom hrniec zakryjeme utierkou a necháme pohánku dôjsť.

    Jarný pohánkový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Hotová pohánka. Kým vychladne, opražíme nasucho slnečnicové semienka, pozor na pripálenie.

    Jarný pohánkový šalát - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dáme pohánku+reďkovku na štvrťky+posekanú cibuľku+kukuricu+petržlenovú vňať+slnečnicové semienka+trošku oleja a nakoniec dochutíme troškou umeoctu alebo šťavou z citróna.

    Jarný pohánkový šalát - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme ihneď podávať. Zeleninu môžeme striedať podľa ročných období a keďže som v piatok na trhu kúpila reďkovky a cibuľku, dala som tie, kukurica je tam viac menej kvôli farbe. Cez leto môžeme dať rajčiny a papriku či uhorky. Fantázii sa medze nekladú.

    Jarný pohánkový šalát - obrázok 4

Diskusia k receptu

laurika1
Určite si spravím :) Vyzerá veľmi chutne . Ja si tam však namiesto jarné cibuľky dám medvedí cesnak :)
frezia
Pekny salatik podobne robim casto. Vcera sme dojedli pohankovy,ale robim aj s kuskusom,bulgurom,krupami , zeleninu pouzijem aku mam v chladnicke a vela cerstvych byliniek.
danda3
Ďakujem vám za milé komentáre.♥Potešili ako vždy.☺
leomax
Už nejakú dobu sa chystám prekvapiť rodinu nejakým jedlom z pohánky (ešte sme ju nejedli). Tento recept mi prišiel veľmi vhod. Páči sa mi a hneď ako zoženiem pohánku, ide sa na to! Ďakujem zaň.
havino
zdravé, viem,že moc zdravé a mala by som povinne ju jesť na tie moje aj ked už vyoperované krčové žily, nuž ked ja ju nasilu jem, čo mi viac chutí sú vločky z nej. Šalátik vyzerá parádne.
jakamaka
Dobrý receptík.. Pohánku by som mala veru oveľa viacej jedávať.. a tak ďakujem za takéto dobré tipy. Pohánku ako prílohu občas robievam, ale priznám sa, šalát som z pohánky ešte nerobila, tak vďaka...
danda3
Ďakujem za krásne komentáre♥, ja by som tiež mala jedávať pohánku častejšie a vo forme takéhoto šalátu je to veľmi dobré jedlo, snáď sa aj ja polepším a budem si ho pripravovať častejšie.♥
martina34
pohanka má divnú chuť, musíš si na nu zvyknúť, no ja častejšie jedávam pohankové vločky, tie sú super :) ale do šalátiku ako si robila ty, je ideálna celá pohanka
danda3
@martina34 Aj ja používam pohánkové vločky, aj pohánkovú lámanku, mne pohánka nevadí ani za tepla, len si ju zabudnem pripraviť, hoci ju mám vždy doma, a veľmi som si obľúbila pšeno, skúšam rôzne recepty, ak sa vydarí, pridám.♥
bozulka
Pohanku používam často,väčšinou na zahustenie zeleninových polievok / miesto zásmažky / ale šalátik som ešte nerobila.Všetko je doma,kukuricu dokúpim a večera je hotová...:-)
danda3
Ďakujem @valeri , @stacy77777 - dnes som ho jedla na obed a bol úžasný, už som si uvarila pohánku, idem robiť ďalší.♥ @bozulka Dúfam, že bude chutiť tak ako mne. Kukuricu môžeš kľudne vynechať a dať si zeleninku poľa svojej chuti.♥
janger
Toto musim co najskor spravit. Taka dobrotka:-).
leomax
@Danda3 , od dnes zaraďujem pohanku medzi naše obľúbené jedla. Chutilo celej rodinke a nechápem, prečo sme ju doteraz nevarili. Ešte raz vďaka za recept!
1x danda3
danda3
Ďakujem, budem len rada, ak si túto pochúťku pripravíte.♥
helca103
vyskúšala som niekoľkokrát a dnes som ho robila znovu systémom čo dom dá. Odporúčam tento zdravý recept každému.
1x danda3




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia