Ríbezľový koláč

olivka - fotkaolivka, 22. mája 2013
Ríbezľový koláč
Foto: olivka

taký jednoduchý s mrazeným ríbezlím...

8
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 160-200 °C

Suroviny

Cesto:
220 g
170 g
3 lyžice
3
štipka
Sneh:
120 g
3




Postup

  1. 1

    Z múky,masla,štipky soli,žĺtok a cukru si vymiešame cesto, ktoré dáme na polhodinu do chladničky. To potom vyberieme a povtláčame do formy vytretej maslom.Dáme piecť na 30minút na 200stupňov.

  2. 2

    Z bielok a cukru vyšlaháme sneh, do ktorého jemne primiešame ríbezle....ja som použila všetko čo sme mali ... červené aj čierne.

  3. 3

    Navrstvíme na cesto a dáme dopiecť na 20minút na 160stupňov.

Diskusia k receptu

katkat
nadherna fotka a aj formu mas peknu :) a kolac samozrejme vyzera velmi chutne
luss44
veľmi dobrý koláčik, robievam ho keď sú v záhrade ríbezle, vyskúšam aj zo špaldovej múky, máš pochvalu :)
mirkamt
Aj mama takýto robieva - na klasický plech a z klasických surovín. Pekný sa ti vydaril ;-)
rea1
Mám v mrazničke zvyšné čučoriedky, tiež ich treba zlikvidovať, spravím tento tvoj koláč, páči sa mi.
vallerry
poznám a robím ho je osviežujúci kyselkavý od ríbezlí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia