Cézarov šalát s údeným lososom a parmezánom

medulienka108 - fotkamedulienka108, 22. augusta 2013

Sestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som zasa odmietala na kuracinu čo len pomyslieť a tu Zobraziť celý popisSestra mi pílila uši s vynikajúcim Cézarovým šalátom, ktorý ochutnala niekde v reštaurácii, ja som zasa odmietala na kuracinu čo len pomyslieť a tu je výsledný kompromis...

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
2 PL
1 strúčik
3 PL
1
3 čl
1 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Rozdrvený strúčik cesnaku zalejeme 2 PL olivového oleja a necháme marinovať 15 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme šalát. Ja som jednoducho použila, čo som momentálne mala v chladničke. Na väčšie kúsky rukami natrháme ľadový šalát, koktejlové paradajky prekrojíme na štvrťky, čerstvú cviklu nakrájame na drobné rezančeky.

  3. 3

    K zmesi pridáme rukami natrhané plátky údeného lososa a kapary podľa chuti. Nič nemiešame.

  4. 4

    Staršie pečivo si nakrájame na malé kocky. Pokvapkáme 1 PL olivového oleja, v ktorom sme marinovali cesnak a opečieme do chrumkava na suchej rozohriatej panvici. Pridáme k pripravenej zmesi.

  5. 5

    Pripravíme si dressing. Vybijeme 1 vajíčko a pri použití ponorného mixéru s metličkou pomaly zašľahávame olej, v ktorom sme predtým marinovali cesnak. Zmes nám postupne začne hustnúť rovnako ako pri výrobe domácej majonézy. V tomto prípade odporúčam nechať dressing poloriedky, aby sa zbytočne nepridávalo veľa oleja. Ak však chcete hustejší, kľudne pridajte viac obyčajného olivového oleja. Pridáme worcesterskú omáčku, citrónovú šťavu a štipku soli. Nič si z toho nerobte, ak vám dressing nechutí. Zistila som, že v šaláte bol aj tak super.

  6. 6

    Šalát pokvapkáme dressingom - nešetrite najmä pri opečenom pečive. To do seba vynikajúco vtiahne celý dressing a celkový výsledok je potom jednoducho mňam.

  7. 7

    Ochutíme čerstvým čiernym korením, posypeme parmezánom podľa chuti a môžeme podávať!

Diskusia k receptu

bilancia
mňam, keby ten parmezán nebol taký drahý ! :D ja si vždy na šaláty robím iba jeden-jediný, môj najoblúbenejší dressing - oliv.olej + horčica + citrónová šťava :P
medulienka108
@bilancia klasika je vždy najlepšia :) a s tým parmezánom... drahý teda je. ja vždy kúpim malý kúsok, s ktorým ochucujem iba tie jedlá, kde sa inak nedá. samotnej mi vydrží dva mesiace
grandma
No myslím, že do Cezar šalátu sa nedáva ani cvikla, ani losos ani vajíčko, ale tvoj recept je dobrý.
medulienka108
@grandma vlastne základom dressingu na Cezarov šalát býva majonéza, takže ak ho robíme úplne bez polotovarov vlastne vajíčka. ale máš veru pravdu s cviklou a lososom. snažím sa vo svojej kuchyni použiť, čo mám práve doma a mám taký zlozvyk, že sa málokedy držím receptov do bodky (aj keď to mám v úmysle). ale zatiaľ mi to celkom vychádza :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia