Veselá torta

baska5615 - fotkabaska5615, 1. februára 2014
Veselá torta
Foto: baska5615

Túto tortu som piekla kamarátke na narodeniny, chcela som niečo jedoduché, no zároveň esteticky pekné. :D Inšpirovala som sa jedným blogom, no trošku som Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla kamarátke na narodeniny, chcela som niečo jedoduché, no zároveň esteticky pekné. :D Inšpirovala som sa jedným blogom, no trošku som si niektoré veci pozmenila. :) Je úplne jednoduchá a veľmi chutná.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
30 g
2 PL
1,5 ČL
4 ks
4 PL
2 PL
1 ČL
130 g
Plnka:
500 ml
250 g
100 g
4 PL
1 ČL
2 ks
Zdobenie:
2 bal.




Postup

  1. 1

    Deň pred pečením rozpustíme bielu čokoládu v smotane na šľahanie (na miernom plameni miešame do rozpustenia) a pridáme 2 polievkové lyžice práškového cukru. Vychladenú zmes dáme do chladničky, kde bude pripravená na druhý deň.

  2. 2

    Najprv si upečieme korpus. Oddeníme si bielka od žĺtkov, žltky rozmixujeme s cukrom a mliekom, potom postupne vmixujeme olej, vanilkovú arómu. Potom postuzpne vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.

  3. 3

    Z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do predošlej zmesi. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 25 minút na 180°stupňoch.

  4. 4

    Vyšľaháme smotanu so smetafixmi, prišľaháme 2 polievkové lyžice práškového cukru a nakoniec aj tvaroh. vychladený korpus potrieme celu zmesou (aj boky).

  5. 5

    Nakoniec prichádza najzábavnejšia časť - zdobenie :) Fantázii sa medze nekladú. Ja som použila oreo keksíky, lentilky a Zdobenie od Dr. Oetkera. :) Táto tortička je vhodná aj pre menšie deti, keďže je taká veselá (môj 6-ročný brat z nej bol unesený).

Diskusia k receptu

wenee
Jéééj, aká milá torta a určite aj mňam !!! :-)
tatranka
Tortička je naozaj veselá a veru sa ti vydarila.Myslím,že priateľka,pre ktorú si ju robila sa potešila.
baska5615
:) ďakujem za komentáre, kamarátka sa poteší hádam, o páru hodín príde ku mne :)
martamm
Aj ja by som chcela mať kamarátku, ktorá by ma potešila takouto tortičkou, krásne sa Ti vydarila, lahodí oku a určite aj jazýčku :)
ariela6
pekne sa ti vydarila ukladam určite sa niekedy tvoj recept zide ked budeme oslavovat
hubata
V jednoduchosti je krása, tak by som nazvala túto vydarenú tortu oproti tým zeleno-červeno-modro-čierno poťahovaným tortám plných chemikálií. Si šikuľka, nedivím sa že mal na ňu braček chuť a určite si veľkú radosť urobila kamoške. Ukladám, lebo je aj jednoduchá, aj pekná a plnka je originána, neokukaná. Vďaka za receptík a za tvoju šikovnosť ti klikám 5 hviezdičiek.
valeri
si sa pochlapila :-)), pekná, jednoduchá, ale pritom nápaditá
janger
No taku peknu tortu by som veru aj ja prijala. A aj lentilky mam strasne rada :-).
orchidea
Podarená tortička, veselo vyzdobená...:) keď boli deti malé tiež som zdobila len lentilkami a teraz robím torty takmer bez zdobenia :))
lucsar
krásna tortička, chcem sa ale spýtať, že kedy sa dostala vychladnutá masa bielej čokolády a smotany s cukrom z chladničky do tortičky?
lucsar
prave som dorobila tuto tvoju torticku ale v srdieckovej forme kedze je Valentin a zdobila som srdieckami :) ten krem je famozny :))))
sedmoskaredka
dobrota aká sa často nevidí a neje:-)
Chutila všetkým bez výnimky, ľahučká a krásna tortička, moja malá oslávenkyňa bola nadšená !!! Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia