Hokejové bôčikové rolky

amelie - fotkaamelie, 15. februára 2014
Hokejové bôčikové rolky
Foto: amelie

Tento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho dostal od niekoho z Česka, takže to vyzerá na Zobraziť celý popisTento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho dostal od niekoho z Česka, takže to vyzerá na putovný návod. Ak ste ho dostali aj vy, tento môj si nevšímajte:-))) Ako som kúpila, tak predávam, u nás po rolkách nezostalo ani stopy, tak možno bude chutiť aj vašim chlapom:-)))

Suroviny

1200 g
400 - 500 g
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Ak nemáte čerstvý chren, môžete použiť sterilizovaný.

    Hokejové bôčikové rolky - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame po dĺžke na pásy hrubé asi 1 cm. V mise zmiešame jogurt s chrenom, osolíme a dobre premiešame. Pásiky bôčika dobre obalíme v zmesi, skrútime do tvaru slimáka a poukladáme tesne vedľa seba do nevymasteného pekáčika.

    Hokejové bôčikové rolky - obrázok 2
  3. 3

    Ak zo zmesi niečo zostane, nalejeme ju na rolky. Pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme 45 minút v rúre predhriatej na 180°C. Potom teplotu znížime na 140°C a pečieme ďalších 30-40 minút. Nakoniec alobal odstránime a pokračujeme ešte asi 20 minút, kým sa mäso na povrchu neopečie. Teplotu zvýšime podľa potreby. Podávame s chlebom, pečivom alebo so zemiakmi varenými v pare. Ak stihnete, pridajte na tanier aspoň kúsok šalátu alebo inej zeleniny:-)

    Hokejové bôčikové rolky - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@amelie , krásny putovný recept, si zlatá, že si sa podelila, verím tomu, že u nás bude miznúť podobnou rýchlosťou ako u Vás :) Už aj putuje do mojej KK, ďakujem :) 5*
kimlo
Tak toto by som si dal nielen pri hokeji ale aj po postelnom jude...:-)
aroooo
dík za recept, aspoň hokejové rolky potešia keď náš hokej je aký je.... kk
abdul
Konečne zdravé jedlo. Jogurt, chren,.... . Páči sa mi, skúsim piecť vonku na ohni, keď už tá jar prišla. U nás včely lietajú.
marianne
styri suroviny,ale recept fantasticky,bude mat premieru buduci vikend u nas...vdaka @amelie
amelie
veď ja som tušila,@salinka , že to jedlo je nielen putovné, ale navyše aj večné:-)))) manžel so synom si natreli aj masť na chlieb a sťažovali sa, že jej bolo málo...
salinka
A ja som celkovo mala toho nejako málo, ten tvoj preplnený pekáčik sa mi páči oveľa viac:-)))))
hannah22
tak toto stojí za vyskúšanie, už len pekný bočik trafit.... :))
mariamka
vyborny "hokejovy" recept, vcera by nam urcite chutili, taka dobrota si zasluzi aj pekny hokej, s bocikom neni problem, uvidime s tou hrou :))