Tvarohový pohár s Nutellou

marcelle - fotkamarcelle, 21. februára 2014
Tvarohový pohár s Nutellou
Foto: marcelle
5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

500 g
125 g
125 ml
1 ks
4 ČL
60 ml




Postup

  1. 1

    Želatínu nasypeme do pohára a zalejeme 60 ml studenej kompótovej šťavy. Necháme napučať.

  2. 2

    Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pozor, teplota želatíny nesmie presiahnuť 60 °C. Tvaroh vymiešame s mliekom, nutellou, vanilkovým cukrom. Odoberieme 2 polievkové lyžice, pridáme do rozpustenej želatíny, vložíme do vodného kúpeľa a pri slabom plameni miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Keď máme želatínu s tvarohom spojenú, vlejeme ju za stáleho miešania do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky trochu stuhnúť.

  3. 3

    Do pohárov vrstvíme v nasledovnom poradí: Tvaroh, nalámané piškóty /pokropíme ich kompótovou šťavou/, tvaroh, scedené kompótové ovocie, zalejeme asi jednou lyžičkou šťavy, opäť tvaroh, navrch kompótové ovocie a 1 ČL šťavy. Môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou. Z tejto dávky vyjde cca 5 dvojdecových pohárov + 1 menší.

Diskusia k receptu

eviana
@marcelle , paráda, veľmi sa mi páči táto maškrtka... môžem prísť k Tebe na koštovku? :))) u mňa na plné hviezdy :) 5* aj KK, isto skúsime, nutelu môžeme v každom skupenstve, veď vieš :) tlieskam :)
marcelle
evi, ďakujem za pochvalu. Dúfam, že niekedy vyskúšaš.
Samozrejme príď, odložím Ti :)
medulienka122
už som dávno nemala také pohárové lakocinky, ale keď príde dcérka, urobím, aj keď nemám dobré skúsenosti so želatínou, vždy sa mi po pridaní do studeného tvarohu spravia žuvačkové hrudky :)
elysa
tvaroh a nutela- sama dobrota...chutné poháre, kk
marcelle
Ďievčatá, ďakujem Vám za komentáre.
@medulienka122 , keď rozpúšťaš želatínu, musí byť úplne hladká,
nesmie mať ani jednu hrudku. Takisto, po pridaní tvarohu s nutellou,
až keď je to dokonale spojené, vtedy opatrne liať do tvarohovej hmoty. Ten posledný krok chce trochu cviku, prípadne niekoho na pomoc. Vyskúšaj, možno sa Ti vydarí.
gabusik
ja osobne by som tam tu zelatinu ani nedavala, stuhne to aj bez nej a koniec koncov je to v pohari, takze to nepotrebuje drzat svoj tvar :) alebo ma ta zelatina iny zmysel v tomto recepte?
marcelle
@baobab , vďaka :)
@gabusik , nemám rada riedke dezerty. Okrem toho som čítala, že želatína predlžuje čerstvosť mliečnych výrobkov. U nás sa hneď všetko nezje, preto som ju radšej dala.
evanaaa
Jaj, takto si zamaškrtiť! Len treba aj vysoký pohár na vrstvenie. Mala by som si spraviť, ale menšie dávky pre mňa. A želatína, neviem či každá, je dobrá na kĺby. Kto sa jej obáva, môže použiť aj tú za studena, myslím, že je jednoduchšia jej príprava.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia