Pomarančový koláč

4ica - fotka4ica, 24. februára 2014
Pomarančový koláč
Foto: 4ica

Jednoduchý na prípravu. Iba zamiesiť a dať do rúry.. Ak sa doma nik nechytá pomarančov, tak vtedy nastáva jeho čas :-) Po upečení je na Zobraziť celý popisJednoduchý na prípravu. Iba zamiesiť a dať do rúry.. Ak sa doma nik nechytá pomarančov, tak vtedy nastáva jeho čas :-) Po upečení je na vrchu chrumkavý a vo vnútri mäkkučký. Pre dospelých sa môže do krému pridať aj pomarančový likérik:-)

12
porcií
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 sáčok
1
250 g
2
80 ml
250 ml
1 ks
Na krém:
250 g
podľa chuti
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Vytlačíme si šťavu z pomarančov, mne stačili 3 kusy. Ak pri odšťavovaní padajú do misky aj kúsky dužiny, nerobíme si z toho veľkú hlavu... Rúru vyhrejeme na 180 C.

  2. 2

    Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a pudingový prášok. Do suchých prísad pridáme vajcia, olej, cukor, šťavu, kôru a zamiešame. Ja som miešala iba veľkou lyžicou, tak ako na muffiny. Hlavne netreba miešať dlho, iba to dať dokopy..

  3. 3

    Cesto vylejeme do klasickej tortovej okrúhlej formy a dáme piecť na cca 50 min. Cesto skúsime špajdlou a ak je čistá, koláč je upečený. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Krém: - jednoduchšie to už nejde.. Zmiešame jemný tvaroh s práškovým cukrom a so šťavou z 1/2 pomaranča. A môžeme pridať aj trolinku toho spomínaného likériku.

Diskusia k receptu

denyany
U nás sa pomaranče zvyčajne zjedia, ale koláč urobím aj tak. Musí mať úžasnú chuť.:-)
marienka44
@4ica , recept ukladam do KK, ale chcem vediet, ci ten krem ide navrch upeceneho cesta alebo len tak na tanierik. Nevidim, že by bol kolac prekrojený. :-)
lusinkab
Taketo kolaciky su velmi vdacne jednoduche a velmi chutne :-)
4ica
Ďakujem za komenty
@marienka44 , ja som dala krém len vedľa na tanierik, ako je na foto, ale určite sa koláč môže potrieť aj po vrchu. Fantázii sa medze nekladú..Tiež by bol zaujímavý hrubo natretý krémom a na vrchu posypaný nastrúhanou pomarančovou kôrou..alebo len zvariť cukor+voda+pomarančová šťava.. No mňamm :-)
medovnicek
pomaranče mám veľmi rada, koláčik sa mi zapáčil, ešte mi prezraď, že kam chodíš kupovať pomarančový likér akosi neviem naň v obchode natrafiť
havino
chutný, jednoduchý koláč, robievam ale citronový, pomarančový som veru ešte nepiekla
4ica
ďakujem
@medovnicek - manžel mi kupoval v Rakúsku..tu na SK neviem, žeby v Tescu?
ivushqa
koláčik je výborný, určite ho budem robievať častejšie :-) robila som ho do formy na biskupský chlebíček , zdalo sa mi to vhodnejšie, než do tortovej formy :-)
babav
Výborný recept ,veľmi chutný koláč
či bábovka ,aj bez krému .Nabuduce vyskúšam s citrónovou šťavou .


1x babav
smejkad
Robila som z polohrubej, dala som aj sunqick a pomarančovú minerálku, iba jedno vajko a je božskáááá
beatacsontosova
Ja som dnes vyskusala, jeden pomaranc som osupala a nakrajala, druhy odstavila a dala do smoothie makera, mala som ca 3dl a kusok tekutiny, dala som vsetko, ku koncu prihodila hrozienka, po upeceni potrela dzemom a posypala kokosom. Velmi jemnucke nadychane cesto, mozno trosku uberiem nabuduce cukru (pomarance boli dost sladke), vynikajuce, dvaja sme za poobedie zmlajzli polovicu. Receptik chvalim a davam do oblubenych :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia