Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 24. júna 2014

Po mojej drahej švagrine nám ostal len čierny obchytaný zošit plný receptov, dnes na želanie na Jána, pre Jána z neho vyťahujem tento recept...

40
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
350 g
1 bal.
5 PL
Plnka:
5 ks
2 dcl
40 g
250 g
200 g
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov, dbáme aby sme ich oddelili bez zbytkov žĺtka a dali do čistého a suchého hrnca, cukor rozdelíme na polovicu..jednu dáme do bielkov a z druhej uvaríme s 5 lyžicami vody sirup.

    Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielka dáme nad paru a s polovicou cukru ich asi 10 minút šľaháme... potom tenkým pramienkom pridáme uvarený sirup a ešte asi 5 minút šľaháme...keď je sneh správne uvarený po vytiahnutí šľahacích metiel ostane držať tvar ako na obrázku...

  3. 3

    Uvarený sneh dáme do vrecka na zdobenie a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame slimáky...tie vložíme do rúry vyhriatej na 100 st. približne na 1 hodinu. Ja som sušila v teplovzdušnej zavretej, tak po 20 minútach som otvárala dvierka, trochu vyvetrala, aby v rúre nebolo vlhko.

    Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, žĺtkov a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť, keď vychladne vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny a pridáme vychladnutú kašu, treba dbať, aby maslo aj kaša mali rovnakú teplotu, nech sa nám plnka nezrazí, pridáme trochu rumu, alebo rumovej arómy,,,

    Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si usušené slimáky, vyšľahaný krém, tubu na zdobenie a malý pohárik do ktorého si postavíme slimáka, aby sa nám dobre striekala plnka, potom každý môžeme obaliť v orechoch a necháme v chlade stuhnúť. Podľa použitého množstva cukru to nebude do diety...ale občas treba aj zhrešiť... Z uvedeného množstva ich vyšlo 40 ks.

    Snehové slimáky plnené žĺtkovým krémom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Pekné od teba že si švagrovi pripomenula týmto milým koláčikom jeho manželku. Jednoduchý, ale sa mi asi preto páči že mi pripomína niečo medzi pusinkami (sneh) a veterníkkmi (krém). A keď vyšlo 40 ks tak jeto aj úsporný recept. Vďaka za krásne foto, aranžmá a popis receptu. Ukladám do KK, vyskúšame.
jozka2
Zuzanka1367,tak ako si predstavila svoj recept mozes poslat na kulinar.vystavu,urcite je aj dobry.
danielas
Woooow :-) Sú to tie, čo je dobré aspoň 24 hod odležať? A potom sa všetko len tak rozplýva na jazyku. Raz som ich jedla na nejakej recepcii a mali úžasnú chuť.
elixir
Krásne sú :) Zhrešila by som jedným... alebo rovno aj dvoma... *huš huš Mlsná* :)
zuzanka1367
@danielas áno sú to oni, len nesmie veľmi pršať a byť vlhko, lebo je po slimákoch :-( @elixir kľudne si daj aj dva, keď ich zješ s pôžitkom telo si ani nevšimne :-D ďakujem!!!
ivav
vyzerajú krásne a keby som ich tu teraz mala, ihneď by som zhrešila...
kukulienka71
@zuzanka1367 , super recept! teším sa niečomu novému, čo som ešte nevidela. Tých kúskov bolo naplnených 40? celkom pekná dávka. Efektné s orechami a chuť si viem predstaviť hlavne ako píšete po tom odležaní:-) Ďakujem, KK,5*
tatranka
Krásne drobné koláčiky.Lákavá a pekne spravená úvodná fotografia. Na sviatočné pečenie budú mať u mňa uplatnenie.Recept putuje do kk.5*
luss44
krása !!! mňam, snehové pusinky zbožňujem, ale nesmú byť často :) S tým krémom musia chutiť skvelo, rcp uložím a na nejakú oslavu sa šikne.
zuzanka1367
@kukulienka71 , áno po naplnení ich je 40, teda 38 dva zmizli...ďakujem Vám za pochvalu, budem šťastná, keď vyskúšate, vydaria sa Vám a pochválite sa svojim dielom, pekný zvyšok dňa Vám prajem dievčatá.
louve
Dobrý deň, akurát tieto slimáky robím, no neviem, čo som pokazila, ale sneh som vôbec nemala taký jemný. Teda, jemný bol až dovtedy, kým som nepridala ten cukrový sirup. Potom sa trošku zhrudkavel. Šľahala som presne, koľko bolo napísané. Počas šľahania som mala sneh celý čas nad parou. Už sa sušia v rúre a nevyzerajú zle, len ma trochu trápi, prečo sa neurobil ten sneh taký jemný... A podľa mňa by stačilo aj menej cukru. Neviem, aké buúd, keď sa dopečú, ale už teraz je to megasladkééé.. Vanilkový cukor som ani nedávala.
louve
A ešte som zabudla, že mi ten cukrový sirup zostal stáť na dne hrnca, čo som zistila, až keď som začala robiť slimáky na plechu. Všetko sa mi to tam roztieklo... :D ale vyriešila som to :)
tassiedevil
@louve.. informácie, ktoré ti možno pomôžu...:) myslím, že to šľahanie nad parou je zbytočné...to je môj názor...:) a toho cukru je tam tiež trochu veľa, ved ten krém sám o sebe je dosť sladký...poznám tento recept takmer už 40 rokov....kedysi veľmi populárny, veľmi chutný, pokiaľ je dobre pripravený...dúfam, že sa neurazíš...@zuzanka...http ://varecha.pravda.sk/usercontent/images/stredny-postup35545_1431219808.jpg

zuzanka1367
@ louve , prepáč, nepostrehla som Tvoj príspevok, veru toto nie je recept, pre diabetikov :) Pečiem ich tak raz za dva roky, ubrala by som cukru v plnke, ak sa ešte niekedy odhodláš, tak ten cukrový sirup vynechaj, nič sa nestane... @ tassiedevil ,tebe ďakujem za odpoveď a za poučné články, takúto plodnú diskusiu privítam pod každým receptom, veď učíme sa celý život, naopak potešila som sa :)
liena
Dám jednu dobrú radu,dnes som v obchode počula jednu pani ako si objednava snehove pusinku už hotove a tie naplní tým žltkovým krémom,je to veľká pomoc kúpiť si hotové a len naplniť .lebo si myslím že s tými pusinkami je najväčšia piplačka... :) tak to je tá dobrá rada pre mňa určite vyskúšam na vianoce...:)
nocka
Robila som slimáčiky na dcérinu svadbu z troch dávok, mali veľký úspech. Ďakujem za výborný recept. Boli krehučké, jemné a chutné.
Robila som aj bez cukrového rozvaru, ale boli celkom nepoužiteľné. Aspoň podľa mňa. Vôbec som ten cukor nevedela poriadne rozšľahať. Bolo ho tam cítiť. Vôbec neboli také lesklé ako s rozvarom.


haji
@Nocka (23.6.2017 13:09)
Krásná práce, ze třech dávek - smekám! Jsi šikulkáá!!
zuzanka1367
@nocka , tak to som rada, že recept takto poslúžil na takú krásnu udalosť a ešte viac, že chutili, potešila si ma peknou fotkou aj milým slovom...
nocka
@Zuzanka1367 (28.6.2017 14:54)

Som ti za recept vďačná lebo som sa dlho priberala vyskúšať niečo takéto a odrádzalo ma aj to, že sa to dlho suší, ale keď som si to nastriekala na tri plechy a zapla som ventilátor tak to nebolo nič strašné.
Je super aj to, že aj keď je teplo ostanú pekné, Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia