Parížske rožky

olinecka - fotkaolinecka, 28. júna 2014
Parížske rožky
Foto: olinecka

Vyborny kolačik naučila som sa pri pečeni na svadby, je to aj taky sviatočny.

40ks
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 130 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
300 g
150 g
50 g
na hrot noža
Plnka:
300 g
1 bal
150 g
3
1 čl
Poleva:
150 g
100 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Bielka dame s cukrom do hlbšej misy ,ktoru dame nad paru a šľahame mixerom na najvyššich otačkach kym nam nezhustnu .Vyskušame prevratenim misy,keď držia pridame odvažene orechy ,muku kde sme zamiešali prašok do pečiva.Všetko zľahka premiešame a pripravime si plech,ktory poriadne vymastime a ozdobne vrecko do,ktoreho dame zmes.Na plech striekame rožky.

  2. 2

    Sušime vo vyhriatej rure na 130 stupňov 35-40 minut.Upečene nechame vychladnúť.Pripravime si krem,maslo heru dame miešať s vanilkou a cukrom do peny pridame žltka a nakoniec kávu.

  3. 3

    Plnku si nastriekame na rožky ozdobnym vreckom a hotove mačame do čokoladovej polevy.Čokoladu polameme na menšie kusky pridame ceru a trocha kakao,všetko dame do misky ,ktoru dame do mikrovlnky a nechame roztopiť.Načame hotove rožky.Prajem dobru chuť!!!!!

    Parížske rožky - obrázok 3

Diskusia k receptu

denyany
Tieto rožky mám veľmi rada. A plnka je s kávou, tak určite sú božské. Ešte som ich nerobila, ale skúsim niekedy v jeseni, keď nebude teplo a už budú nové orechy.:-)
anina6
tak na tieto rožky sa už dlhšie chystám. krásne ich máš.
mariaklara
ja ich tiež milujem, ale nenabrala som odvahu ich ešte urobiť....ukladám...:-)
aroooo
mám ich rada aj som ich robievala, len ma odradzuje, že cesto je dosť tuhé d ťažko sa strieka na plech, používala som na to len kornút z dvoch papierov na pečenie. čo dať, aby bolo redšie a ľahšie to šlo, toto je aké?
olinecka
@aroooo toto cesto sa strieka vyborne cez ozdobne vrecko vyskušaj a su krehučke,mam vyskušane pečiem často.Pozdravujem pekny dnik!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia