Fresh wrap

jenni - fotkajenni, 30. júla 2014
Fresh wrap
Foto: jenni

Veľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú super, či už si ich pobalíte so sebou na Zobraziť celý popisVeľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú super, či už si ich pobalíte so sebou na cesty alebo keď nemáte času nazvyš a chcete si dopriať poriadny a chutný obed a pritom sa vyhnúť veľkým oblúkom fast foodu a nezdravému jedlu..Zoberte si wrapy so sebou a máte postarané o zdravie aj o chuť. www.dontbefakebakesomecake.sk

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tortilly:
300 g
180 ml
štipka
1/2 ČL
1 1/2 PL
Náplň:
1 ks
2 ks
menšia hrsť




Postup

  1. 1

    Na tortilly si v mise zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, pridáme olej a vriacu vodu. Pri miesení cesta dávajte pozor na to, aby ste si nespálili prsty na vriacej vode. Ja zvyknem cesto zo začiatku premiešať varechou a keď sa už lepí dokopy, miesim rukou. Vymiesime si cesto, misu zakryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.

  2. 2

    Cesto si vyvaľkáme rukami do „šúľka“ a rozrežeme na štyri časti. Z každej časti cesta, na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh, ktorý položíme na tanier a prekryjeme papierovou utierkou, na ktorú položíme ďalšiu vyvaľkanú tortillu a tak ďalej.

  3. 3

    Placky opekáme z oboch strán na suchej, poriadne rozohriatej panvici. Placku otočíme vo chvíli, kedy sa na nej začnú tvoriť vzduchové bubliny. Ukladáme na tanier a prekrývame utierkami, ktoré sme použili pri vaľkaní cesta. Tortilly môžete konzumovať s čímkoľvek len chcete, napríklad s nejakým dipom alebo ako prílohu k hlavnému jedlu, no tento raz pôjde o tortillové wrapy, ktoré môžete šikovne využiť ako jedlo na cesty.

  4. 4

    Keď máme tortilly hotové, môžeme sa pustiť do ich plnenia. Každú placku potrieme domácim hummusom. Je dobré mať doma vždy hummus, ktorý si pripravíte sami, pretože najlepšie viete, aké suroviny ste pri jeho výrobe použili a je vhodný na viaceré použitie.

  5. 5

    Ďalej si na placky pripravíme avokádo, ktoré rozrežeme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Nakrájame na pásiky a kladieme ho na placky. Ďalej si na kolieska nakrájame čerstvé paradajky a kolieska paradajok kladieme tiež na tortilly. Nakoniec už len posypeme lístkami čerstvej bazalky a tortilly zatočíme.

Diskusia k receptu

andiss
Ako stvorene pre mna, mnamik. Pekny recept, krasna fotka. :-)
abul
5 hviezdičiek , vďaka za inšpiráciu. Už idem vyskúšať.
salinka
Ešte som to nejedla, ani nepočula, ale zaujalo ma to, určite vyskúšam:-)
marianne
perfektne,pre mna stvorene..takto si predstavujem letny obed ci veceru:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia