Avokádo plnené krevetami

zolik - fotkazolik, 14. augusta 2014
Avokádo plnené krevetami
Foto: zolik

S malymi obmenami je to nase velmi oblubene predjedlo. Avokado a krevety spolu pekne harmonizuju a cerstva limetkova stava chut prijemne osviezi.

2
porcie
40 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
12 ks
1 ks
2 hrste
2 strúčiky
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Do misky s marinadou z olivoveho oleja, stavy z limetky, petrzlenoveho pesta od @Andys, 1 strucku cesnaku, stipkou chili a zeleneho korenia vlozime krevety a nechame aspon 30 minut marinovat.

    Avokádo plnené krevetami - obrázok 1
  2. 2

    Na kazdy tanier si pripravime na rezanceky nakrajany listovy salat, nakrajane paradajky a polovicu avokada, ktoru zlahka osolime a okorenime. Mala som este dva v oleji nalozene articoky tak som ich pridala tiez. Dressing z olivoveho oleja, limetkovej stavy, soli a korenia pouzijeme az na zaver.

    Avokádo plnené krevetami - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici orestujeme krajicky bagety, ktore nasledne potrieme struckom cesnaku. Na tej istej panvici opecieme krevety, 1 minutu z kazdej strany a naaranzujeme na tanier. Na zaver prelejeme salat dressingom, dozdobime a

    Avokádo plnené krevetami - obrázok 3
  4. 4

    mozeme podavat. Prajem Vam dobru chut.

    Avokádo plnené krevetami - obrázok 4
  5. 5

    Takyto maly vtacik mi strazi klematis.

    Avokádo plnené krevetami - obrázok 5

Diskusia k receptu

hanak
Už jedenkrát som sa pokúsil niečo vyčarovať s krevetami. Moc ma to neoslovilo, zato zať s dcérou sa išli zblázniť od radosti. A to som váhal, či im to mám ponúknuť. Tento recept sa mi celkom pozdáva. @Zolik , tuším, že krevetám dám ešte jednu šancu. Už len kvôli tomu avokádu a čili.
zolik
@hanak daj im este sancu ;-) Ak nie si velky fanusik morskych potvor, tak je dobre ich nalozit do pacu aj na 12-24 hodin. Zaklad je vzdy olivovy olej, citronova alebo limetkova stava a cesnak. Obmienat mozes s chili, ciernym korenim, roznymi bylinkami a vnatami. Nesmazim dlhsie ako 1 minutu z jednej strany, inak su ako gumove. A solim az hotove. Urcite tym potesis dceru a zata.
hanak
@Zolik ďakujem, myslím, že keď sa budem držať Tvojich rád, poteším aj seba. Dosť mi Tvoj komentár pomohol. Určite sa do toho pustím;))
2010
Uplne nesuhlasim s tym marinovanim, vacsina ludi si pletie to co kupi v obchode su krevety ktore su uz uvarene ( a potom ich este mucia v hrnci) aj to co si pouzila su uz uvarene - ruzove, teoreticky netreba robit z nimi nic, alebo ako si spravne spravila len kratko prehriala. Skus kupit neuvarene - po anglicky sa volaju green - zelene a este aby boli dive nie umele chovane a uvidis ten rozdiel netreba ziadnu marinadu len hodit na grill.( daj ich cele neosupane aj s hlavou - to robi chut :-)


zolik
@2010 v prvom rade dakujem za prispevok a pripomienky. A aj fotku, je krasna. Ano, mas samozrejme pravdu, tie mnou pouzite su uz predvarene. Mam tu recept na Garnaty, ale aj tie som musela osupat a ocistit, lebo inak by mi to moj manzel nezjedol. Ja ich mam najradsej presne ako uvadzas a prezentuje aj tvoj obrazok. A supat a jest rukami, som sice zababrana, ale ja to milujem. Ja som tu marinadu pre @hanak skor myslela ako pomocku pri priprave ak niekto nema rad tu dominantnu chut tychto morskych plodov (tvorov, potvor). Vdaka este raz, urcite zauimavy prispevok a inspiracia aj pre ostatnych Varechacov. Prajem Ti pekny den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia