Mandľovo-kávové cupcakes

lovemuffin - fotkalovemuffin, 26. augusta 2014

Almond-coffee cupcaky, kombinácia chutí nielen pre dospelých. Garantujem Vám, že táto dobrota neprežije do ďalšieho rána. http://nikilovemuffin.blogspot.sk

15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Na 15 ks potrebujeme:
2 hrnčeky
1 PL
1/2 hrnčeka
2 ks celé
 štipka
1 hrnček
3/4 hrnčeka
6 PL (alebo roztopené maslo)
3 PL
Na krém:
250 g
125 g izbovej teploty
3 PL
podľa potreby
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Ešte pred pečením si vyberte vajcia a smotanu z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Uvaríme kávu v 1 dcl horúcej vody a necháme ju vychladnúť. V miske zľahka vyšľaháme vajcia, cukor, olej (alebo roztopené a vychladené maslo) a smotanu. Do zmesi primiešame mandľovú múčku a vychladenú kávu. Postupne primiešavame múku s kypriacim práškom a soľ. Plech si vystelieme papierovými košíčkami a nalejeme do nich cesto (košíčky klasickej veľkosti naplníme do polovice, malé košíčky doplna). Pečieme 20 minút na 200 stupňov.

  2. 2

    Po upečení si pripravíme krém - vyšľahané maslo izbovej teploty vymiešame do hladka s mascarpone, mandľovou múčkou a ochutíme cukrom (podľa toho ako sladký ho chcete mať). Zdobičku si naplníme krémom a cupcaky zdobíme až keď sú úplne vychladené. Môžeme ich dozdobiť celými mandľami alebo kávovým zrnom. Skladujeme ich v uzavretej nádobe v chladničke.

    Mandľovo-kávové cupcakes - obrázok 2

Diskusia k receptu

ywett
krásne sú, rada by som ochutnala ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia