Gaštanové cake pops fotorecept

jenni - fotkajenni, 31. októbra 2014
Gaštanové cake pops (fotorecept)
Foto: jenni

Predpokladám, že cake pops už všetci dobre poznáte. Sú totiž veľkým trendom vo svete dezertov. Ich výhodou je, že si ich môžete vyzdobiť na Zobraziť celý popisPredpokladám, že cake pops už všetci dobre poznáte. Sú totiž veľkým trendom vo svete dezertov. Ich výhodou je, že si ich môžete vyzdobiť na tie najrôznejšie príležitosti. Ja Vám ponúkam recept jednoduchý (pôvodne na gaštanové guličky, no mierne upravený) a sezónny, keďže je jeseň a k tej gaštany neodmysliteľne patria. Príprava týchto jednoduchých cake pops nie je náročná. Ja som ich robila prvýkrát a hneď so zranenou rukou, takže nevyzerajú dobre, za čo sa ospravedlňujem, ale išlo o nápad :)

Suroviny

1 ks
50 g
1,5 balenia
podľa chuti
Na vrch:
podľa potreby
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Sušienky som použila škoricové (tastino), možno ich poznáte možno nie, ale verím, že vegáni poznajú, kto vegan nie je nech použije hocijaké, jeho srdcu blízke sušienky, 1 balenie = 90 g

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Sušienky si podrvíme na čo najjemnejšiu zmes, nevadí však, keď niektoré kúsky sušienok nebudú rozdrvené úplne.

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K sušienkam pridáme alsan, gaštanové pyré a trstinový cukor podľa chuti. Všetky suroviny spolu miesime rukou a vytvoríme zmes, ktorá sa nerozpadáva. Cukor pridávajte podľa chuti alebo podľa toho, aké gaštanové pyré ste v recepte použili, niektoré sú sladké dosť, takže možno cukor nebudete musieť použiť vôbec. Pri výbere gaštanového pyré si dajte záležať a siahnite po tom, ktoré má najvyšší obsah gaštanov, minulý rok som natrafila aj na jedno chuťovo výborné bio pyré, v bežnom reťazci. A kto je veľmi šikovný a iniciatívny si môže pyré vyrobiť z gaštanov sám doma.

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a takto nejako by mala vyzerať zmes, keď ju poriadne vymiesite a všetky suroviny sa spoja.

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z cesta si budeme odoberať kúsky z ktorých vytvarujeme rovnako veľké guličky. Na formovanie môžete použiť napr. okrúhlu naberačku na kávu. Guličky si môžete uložiť do papierových košíčkov.

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si čokoládovú polevu, ktorá by nemala byť veľmi riedka. Nad parou si rozpustíme čokoládu spolu s trochou kokosového oleja. Čokoládu necháme mierne vychladnúť. Dajte pozor na to, aby roztopená čokoláda nebola príliš riedka, ako sa to stalo v mojom prípade a narobilo mi to pri príprave len zbytočné problémy.

  7. 7

    Gaštanové guličky nastokneme na bambusové paličky alebo rôzne iné, ktoré doma máte. Guličky nastoknite opatrne, aby sa vám nerozpadli a môžete ich namáčať do čokoládovej polevy, prípadne ešte poprášiť kakaom, karobom, obaliť v cukrových ozdobách, nasekanom sušenom ovocí (napr. goji, s tmavou čokoládou vytvorí tmavá červená farba goji krásny kontrast), alebo obaľujte v nasekaných orieškoch (napr. mandle) alebo v konopných semienkach (taktiež vytvoria peknú farebnú kombináciu spolu s tmavou čokoládou). Fantázii sa medze nekladú tak sa realizujte. Pri tvorení cake pops sa určite zabavia aj deti, tak ich povinne zapojte do roboty! :) Čokoládu necháme stuhnúť a cake pops sú hotové.

    Gaštanové cake pops (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dzejsik
Prečo by nevyzerali dobre? Podľa mňa sú super - jednoduché a pekné :) Tiež som už robila aj gaštanové, s višňou vo vnútri, takže doporučujem každému, kto chce zoriginálniť výzor guličiek. :))
jenni
@dzejsik myslela som si, že to bude vyzerať lepšie, ale pred obaľovaním v čokoláde som si rozrezala ruku a bola som celkom odpísaná a nemožná :D spravila som riedku čoko polevu a bolo to také, nepekné vo finálnej verzii, mohlo to byť krajšie..ale myslím, že by to mohla byť fajn zábavka pre deti, tie by sa pri výrobe vyhrali, takže je to fajn sladkosť aj na detskú oslavu, alebo aj nejakú párty, kde by si ľudia mohli pochutiť aj na čomsi menej tradičnom, čo by potešilo aj oči, nie len žalúdok :D no ale napriek tomu, že mne sa až také pekné nezdajú, nech tu slúžia aspoň ako inšpirácia :)
dzejsik
no vieš, naživo som nevidela, ale foto máš peknú ;) :D
braxi
idem to okamžite pripraviť...príde dcéra s vnučkou...ďakujem za recept...neviem čo je ALSAN, prosím daj mi vedieť, ozaj to chcem ešte dnes spraviť
braxi
už som si to vygooglila...a je aj samozrejme, že je to tuk, prepáč...
ywett
krásnučké a inšpiratívne aj na detskú narodeninovú párty :) teda aj na moju narodeninovú by mohlo byť, krásne foto! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia