Kokosové tyčinky (domáce bounty)

jenni - fotkajenni, 20. januára 2015
Kokosové tyčinky (domáce bounty)
Foto: jenni

Kokosové tyčinky v štýle boundy tyčiniek, domáce a vegan :) www.dontbefakebakesomecake.sk

12 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

3/4 hrnčeka
5 - 7 PL
5 PL
1,5 PL
1,5 ČL
1 ks
štipka
Poleva:
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.

  2. 2

    Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.

  3. 3

    Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.

  4. 4

    Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.

    Kokosové tyčinky (domáce bounty) - obrázok 4
  5. 5

    Stuhnuté tyčinky nakoniec už len namáčame v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.

    Kokosové tyčinky (domáce bounty) - obrázok 5
  6. 6

    *Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.

Diskusia k receptu

bembo
Tvoj recept sa mi páči aj ho vyskúšam,len chem vedieť aký je rozdiel medzi kešu čo vídavam balené v Lidli,a kešu natural?
rea1
@bembo , ak tie lidlové kešu nie sú solené alebo pražené (pražené sa tuším ani nerobia), tak žiadny.
tento recept sa mi páči, určite skúsim.
evanaaa
Ďalšia dobrota, ktorá ma chytila za srdce, kešu mám rada a to ostatné tiež zväčša doma.
@bembo , aj natural, teda prírodné, neochutené, nepražené kešu je v Lídli. Ak si kúpiš len na jedenie, musíš si ich opražiť ( v rúre), prípadne ochutiť. Takže ich tam majú oboje.
elixir
To je perfektné :) Ďakujem za parádny recept, čoskoro použijem. :)
bembo
Ďakujem rea 1 a evanaaa za radu.
deria
páči sa mi tvoj rcp a rada by som ho pripravila, tak ma zaujíma aké rastlinné mlieko si použila
jenni
@deria najlepšie by bolo mandľové , na tieto nepečené vecičky mi najviac pasuje, ale ak nemáš postačí aj sójové, ryžové, či ovsené, to mlieko je na zjemnenie kešu masy, aby bola hladkejšia.
bembo
včera som túto maškrtu urobil.akurát som dal trochu viac kešu,tým pádom aj viac javorového sirupu.rastlinné mlieko som si vyrobil z ovsenných vločiek.z tejto masy som vyrobil guľky,ktoré prenocovali v chladničke.ráno som roztopil čokopolevu,a vymáčal tieto guľky v nej.aby som nezabudol,asi som dal trochu viac kokomúčky,tak som to vyriešil veľmi jednoducho.ostalo mi doma vo fľaši trochu írskeho krémového likéru,tak som tú masu s ním trochu zriedil.a urobil som dobre.masa bola akurát a chuť výborná.tak že niečo zlé je na niečo dobré.kým som toto napísal spucoval som už 4 guľky,a až dopíšem padne za obeť ďalšia.to svedčí o tom že tento recept je super a dostáva do poznámky "vyskúšané-test gut"čo u mňa znamená že recept sa bude robiť aj inokedy a odporúčať aj mojim známym
afataga
Parada, rastlinne mlieko u nas nie je doma a miesto kokosaku maslo, vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia