Pečené zemiaky s parmezánom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 21. februára 2015

Jednoduchšie to ani nejde, výsledok bol očarujúci, rýchlo k stolu, pokým nevychladnú...

4
porcie
10 minút
príprava
35-40 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
150 g
2 lyžice
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm, zalejeme vodou, osolíme a privedieme k varu. Necháme ich variť 2-3 minúty a scedíme.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papier na pečenie natrieme maslom a hojne posypeme strúhaným parmezánom. Na husto poukladáme predvarené zemiaky.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme v rúre predhriatej na 250 stupňov po dobu 35-40 minút, podľa vlastných skúsenosti a farby zemiakov. Po upečení necháme zemiaky 5 minút postáť, syr bude na nich krásne prilepený a chrumkavý...Ak sa Vám budú zdať málo slané, dosoľte.

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrchná strana zemiakov je lákavá, ale to je nič oproti chrumkavému syrovému spodku zemiakov, pripravte si nejakú dobrú omáčku podľa vlastnej chuti a ponúknite sa...

    Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
chut famozna, obcas robievam tak, ze posypem parmazanom na povrchu, toto sa mi paci este viac a k tomu este nieco...ved vies :-)
havino
nále dievka naša, vivat varecha, ved kde by ja k takýmto nápadom prišla? na zajtra červená kapusta v pláne, pečené morčacie, no ale neboj, príde čas na ne, super foto zas a verím, že vrch je nyšt oproti spodku zemiakov, teším sa na ne
falipy
Tak to je super.....mnam, keby tu nebolo uz 1o hodin, tak by som ich urcite spravila....ale zajtra je den D
zuzkacho
Och...som schopná sadnúť teraz ráno do auta a ísť kúpiť parmezán...tak mi slinky tečú, úplna dokonalosť a tá foto, krásne
tiginko
teda dostala si aj mňa... robievam podobne ako @afataga s parmezánom navrchu, ale toto je určite vyšší level.
Inak nie som si istá, či si správne pochopila @afi (možno len vplyv pracovného prostredia?) Ako ju poznám, v súvislosti s jedlom mala pravdepodobne skôr na mysli chilli než Jacka....jedine že by som sa mýlila :-)
boxik
Mojím koníčkom je pestovanie zemiakov a tak vítam každý recept kde sa dá použiť tento, žiaľ už iba kedysi, druhý chlieb. Toto vyzerá dokonale a keďže parmezán nemôže nič pokaziť musí to byť aj chutné.
zuzanka1367
@terinka55 ,@zuzkacho ,@alena45 ďakujem za nahliadnutie, myslím, že si pochutnáte, ak vyskúšate... @tiginko vďaka, už som sa začala obávať, že som úplne deformovaná, ale aj chilli by sa našlo určite, v tej malej mištičke prebublávalo :) @boxik vrelá vďaka, nech sa darí pestovanie...
motyka
okamžite to tu zatváram. Akurát som dovarila, ale toto sa nedá nevyskúšať. Určite do večere vyskúšam. Parmezán mám. Uvidím, čo povedia mladí.
Pre mňa fantastické. Díky.
frezia68
To je ale dobrotka,kde som bola včera? Mne ani dip nebude chýbať a vyskúšam "ako zákusok" k telke :-) a dávam 5*.
katka78
@Zuzanka1367 mám rada tvoje recepty a tento som hneď dnes aj vyskúšala - ako prílohu. Zemiaky sú presne také dobré, ako sme všetci už z úvodnej fotky a postupu pochopili. Ďakujem, že si sa podelila o nápad, šmakovalo ;-)





zolik
@zuzanka1367 , dnes na veceru urobene ako priloha ku kotletam. Zjedene do poslednej parmezanovej omrvinky. Kotlety zostali v hanbe. Ja Ti za tento recept velmi velmi dakujem. Na otazku mojho muza, ze "preco si taketo este nikdy neurobila?" som odpovedala pravdivo "lebo taketo este nebolo na Vareche". Jednoduche a vyborne. Este raz vdaka a pekny vecer. :-)
zuzanka1367
@svedka ,potešená, @zolik ,ďakujem za Tvoje pekné a úprimné slová, som rada, že Vám chutilo...PS: Tie kotlety ešte ostali??? Pomohla by som :)
luss44
@Zuzanka1367 tento rcp mi prišiel dnes ako na zavolanie. Pár dní varím len pre seba, čiže sa mi nechce nič vymýšlať a toto bola rýchlovka a veľmi chutná. Ja len tak samé s mliekom, nič iné mi k nim nechýbalo. Ďakujem za tip, uložený bol už dlhšie, ale dočkal sa :)


zuzanka1367
Jéj @luss44 akú starinku si vytiahla na svetlo, som rada, že si si pochutnala, ja si na týchto zemiakoch vždy :)
Ďakujem pekne za foto aj milé slová...
jatea
Tak tento recept ma oslovil. Ja zemiaky môžem kedykoľvek, v akomkoľvek množstve a stave. Ale o takejto príprave som nevedela. Hneď zajtra vyskúšam.


haji
@Zuzanka1367 (6.11.2018 07:56)
Dnes vyzkoušeno. I s přepuštěným máslem jsem se dělala, aby bylo vše podle receptu. Použila jsem Grana Padano a byly jako přílohu ke kuřecím řízkům. Návštěvě chutnalo, že "luxusní" oběd, velká pochvala! Jsem fakt spokojená, výborné jídlo. I po studenu se dají zobat, teplé nemají chybu, jsou super! Děkuji za fajnový, výborný receptík!
zuzanka1367
@jatea , @haji @uhorka nejak mi prestali chodiť upozornenia, tak až teraz som sa dostala k Vašim komentom, dúfam že chutili, u nás sa už udomácnili a dúfam, že budú chuťiť...ďakujem.
1x haji
zuzanka1367
@kucharka (29.11.2021 22:04)

Som rada, že taký jednoduchý recept obohatil Váš stôl, u nás sú často iba tak samé, ďakujem za foto, pekný deň prajem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia