Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 24. mája 2015
Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: babkamt

Pomerne často v poslednej dobe robím tento recept. Zachutil mi.

Suroviny

2 ks
3 ks neochutené




Postup

  1. 1

    Nad vyšší hrniec som dala sitko, vystlala som ho gázou. Terez stačí len otvoriť a vyliať do sitka 3 zakysanky a dala som dve kyslé smotany.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bolo toho plné sitko.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hniec dom zakryla pokrievkou a nechala som stekať 24 hodín na kuchynskej linke.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stečené. Obrala som si jahody, už je ich dosť, takže z nich idem robiť koláč.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Toto som robila predtým. Trochu som osolila a konzumovala som ju ako nátierku. Dá sa ochutiť bylinkami podľa chuti: ako pažítka, mladá cibuľka., cesnaková tráva. Použila som aj do nátierky z údenáča, čo som nedávno pridala.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes chcem z neho použiť do koláča.

    Stečené acidofilné mlieko s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
Tak kromě Lučiny ,kterou děláme je toto zase něco nového a takových věcí není nikdy dost .Díky za recept ukládám do k.k. a *****
elysa
stečený jogurt používam často, acidko by som mala piť zo zdravotných dôvodov, samozrejme neochutené, ale také mi nechutí, ale takto schované naslano v nátierke, s tým sa vysporiadam:)
amelie
@babkamt , toto som zatiaľ neskúsila, ale mávaš dobré nápady, tak prečo nevyskúšať? Má to chuť ako tvaroh alebo inú?
klaudia968
@babkamt ja takto používam jogurt, premiešam so smotanou a nechám stiecť, tiež na slano ako nátierku alebo na sladko do koláča. vyskúšam aj podľa tvojho receptu.
marianne
taketo robim s kyslou smotanou, ale acidofilne mlieko by ma nenapadlo, zajtra vyskusam
babkamt
@klukodvody v poslednej dobe robievam dosť často tento stečený jogurt. Mám rada Lučinu, no zdá sa mi drahá. Manžel má rád acidofilné mlieko, kupujem ho často. No teraz sa mu zmenili chute, chcela som teda spotrebovať kúpené acidko. No a aj s ním je to dobré. Ďakujem za komentár.
babkamt
@elysa v tejto stečenej forme ani nebudeš vedieť, že je z acidofilného mlieka. @izabella929 ďakujem za milý komentár. @amelie je to jemné, krémové nechutí to ako tvaroh. Osolené to chutí ako Lučina. Môžeš ochutiť podľa fantázie. Má mnohé využitie aj na sladko. Dajú sa z nej robiť ovocné poháre, naplniť palacinky, do koláčových krémov. A ešte jedna vec je dobrá. Nič nevyjde nazmar. Stečenú srvátku používam buď do mliečnej polievky, na zarobenie kysnutého cesta, chleba, pečiva, palaciniek.
1x nynuna
merlinja
ten zbytok - to čo stečie sa tiež využíva, či?
ešte som sa s tým nestretla, tak ma to zaujíma. Vďaka
jozka2
Tvoj tvaroh?! ci syr musi byt vyborny,lahodny a hlavne vynikajuci pre ludi, ktori nemozu sladke mlieko.*****
valeri
výborný recept, ešte prosím Ťa napíš, aké veľké balenie acidka dávaš na tie 2 smotany, prípadne koľko mg smotany
babkamt
@jozka2 mne tak zachutil, že si ho robím každý týždeň. @amelie ďakujem za uloženie a vyskúšanie. Dúfam, že ti bude chutiť.
@valeri dala som acidofilné mlieka 3 kusy po 250 ml. Jednu smotanu 200 ml a druhú 180 ml. To je jedno aký pomer dáš. Na fotke číslo 5 je len stečené acidko. A aj to bolo dobré. Dúfam, že som ti pomohla. Minule som osladeným naplnila palacinky.
smejkad
milujem taketo POSTEKANCE :-)))
a miljem aj hrudkovy syr :-)
ale povedzte mi, zienky, co robite so srvatkou?
palacinky, pitie ci pecivo, ok, ale ked robim hrudku a ostane mi 8l srvatky, to sa ako da minut? lebo vyliat je mi luto :-(
babkamt
@zinnajdha :-), @zuzanka1367 , @smejkad kyslú zamiakovú alebo šošovicovú polievku. Môžeš srvátku aj piť. Neviem, či by sa dala zamraziť. Hádam sa ti niekto s dobrým nápadom ozve. @nynuna ďakujem, @elix ír neváhaj a skús vyskúšať z menšieho množstva, aby si vedela ako chutí. Možno mu podľahneš ako ja.
katka78
Najčastejšie robievam z jogurtu, občas z kyslej smotany, ale acidofilné mlieko mi nenapadlo. Príležitostne vyskúšam, šup s ním do KK :-)
babkamt
@katka78 tiež som robievala ako ty z jogurtu a z kyslej smotany. Počas mojej choroby robil zásobovača manžel. A podľa toho vyzerala aj naša chladnička. Mali sme doma kopu acidofilného mlieka, ktoré sme nestačili vypiť. Tak som experimentovala . A výsledok bol dobrý. Teší ma, že vyskúšaš a recept ukladáš do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia