Zapečený karfiol vcelku fotorecept

tinca - fotkatinca, 11. júna 2015
Zapečený karfiol vcelku (fotorecept)
Foto: tinca

Recept je rýchly, jedlo zdravé a chutné.

4-5
porcie
10 minút
príprava
7/30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks stredne veľký
 jemná
Na marinádu:
1 ks
3 PL stolový
1 ČL mletá
1 ČL granulovaný
1 ČL sušená
1 ČL
1/2 ČL (nemusí byť)
125 g nastrúhaný (alebo iný)




Postup

  1. 1

    V osolenej vode, do ktorej sme pridali aj trošku citrónovej šťavy si predvaríme kafiol cca 7-1O minút.Po pridaní šťavy si zachová bielu farbu. Scedíme a necháme vychladnúť.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme marinádu tak, že vymiešame vajíčko s olejom a citrónovou šťavou, potom pridáme všetky koreniny a nakoniec strúhaný syr, všetko premiešame a uchováme zatiaľ v chlade. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Pomer ingrediencií na marinádu je na stredne veľký karfiol,ak máte veľký treba 2x toľko. RADA navyše: zapekajte na spodnej mriežke, aby vám zvrchu neprihorel.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karfiol po vychladnutí celý rovnomerne potrieme pripravenou zmesou, potom mierne posype jemnou strúhankou a obložíme plátkami masla. Preložíme do tortovej formy, vyloženej alobalom, ktorý potrieme troškou oleja. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Piecť ho môžete aj na plechu,alebo v zapekacej miske, ja som si zvykla na tento spôsob. Necháme vychladnuť.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerá v reze.

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porcie pečeného karfiolu servírujeme posypané strúhaným syrom s ľubovoľnou prílohou, ja som robila k tomu zemiakovú kašu. Ale hodia sa aj nové zemiaky s petržlenom. Dobrú chuť!

    Zapečený karfiol vcelku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

gustav
Karfiol milujem, skusam kazdy novy recept, ale najlepsi je vyprazany v trojobale. Sory ... hoci mozno nie najzdravsi. Proti gustu ziadny disputat !.......
zolik
tak toto je nieco pre mna! a püree k tomu! urcite spravim. len ja si to este vylepsim tatarskou omackou ;-) vdaka za recept - chutny, lacny a rychly.
tinca
@methi aj ten ne indický spôsob vyzerá dobre nabudúce vyskúšam. Zvyknem dať aj ja trochu kurkumy keď ho obváram a teraz som zabudla. Ďakujem všetkým za názory.
1x sisok
racik
OCH (očeň charašo) dnes prispeje toto jedlo do súboru "zdravý životný štýl" vďaka za inšpiráciu
1x kago
45678
Fantázia, karfiol milujem na všetky spôsoby, mám ďalší tip ako pripraviť na spôsob Tvojho receptu.
1x kago




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia