Bravčový bôčik v rímskom hrnci - eintopf fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 1. júla 2015

Doprajte si niečo hriešne dobré...

15 minút
príprava
90-100 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
6-8 ks
1 ks
7 strúčikov väčších




Postup

  1. 1

    Občas sa človeku zažiada aj mäsko, z ktorého mu po brade steká chutná tučná šťava:-) a keď sa dá pripraviť spolu s prílohou v jednom pekáči, nie je o čom. Rímsky hrniec nezabudnite pred prípravou ponoriť spolu s vrchnákom do vody asi na pol hodiny. Unikajúca para spôsobí, že jedlo nebude treba podlievať či prelievať. Na spodok naplátkujte cibuľu a strúčiky cesnaku, pekáč netreba ani len vymazať. Všetko sa pripraví vo vlastnom tuku a šťave, preto to bude také chutné.

    Bravčový bôčik v rímskom hrnci - eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistené zemiaky pokrájajte pozdĺžne na štvrťky, osoľte a okoreňte celou rascou a premiešajte v miske, potom ich navrstvite na cibuľu s cesnakom. Vrchnú vrstvu bude tvoriť poriadne osolené a rascou okorenené mäso nakrájané na hrubšie plátky.

    Bravčový bôčik v rímskom hrnci - eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zakryte vrchnákom a vložte do STUDENEJ RÚRY, aby hlinený pekáč nepraskol. Je háklivý na rýchle zmeny teplôt, preto, aj keď ho vyberiete z rúry, vždy si ho podložte utierkou alebo drevenou podložkou. Rúru zapnite na 200°C a o nič sa nestarajte hodinu a pol.

    Bravčový bôčik v rímskom hrnci - eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vrchnák odstráňte, mäso pootáčajte a dopečte pod grilom do červena ešte pár minút. Podávajte v sezóne s čerstvým šalátom, v zime s nakladanou zeleninou. Dobrú chuť!

    Bravčový bôčik v rímskom hrnci - eintopf (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dobré :-). Dnes sme mali rovnaký nápad. Ja som morčacie krídlo a vrchné stehno spolu so zemiakymi takto robila v liatinovom hrnci v rúre :-).
kimlo
Tiež mám ten pekáč, ale bôčik som v ňom ešte nerobil...recept hodný vyskúšania... U mňa za 5*
jozka2
Aj ja mam takyto hrniec,len vrchnak nie je taky cacany.Peciem v nom chlebik,ale vyskusam aj tvoj napad s tym bocikom.Vyzera to super a ked hresit tak poriadne nech tosteka troche aj po brade.
babkamt
ten môj rímsky hrniec sedí v komore na polici. Dávno som v ňom nič nerobila. Tvoje jedlo sa mi páči., 5*. Mám rada jedlá z jedného hrnca:-) Šetria robotu.
kukulienka71
Ďakujem vám všetkým za priaznivé ohlasy, rímsky hrniec je naozaj dobrá pomôcka, nech nestojí nevyužitý. Mám tiež veľmi rada rôzne jedlá z jedného hrnca, navzájom sa skvele prepoja chute a je menej riadu:-) tu sa len naloží a po skončení tepelnej úpravy vyloží na taniere, naozaj bez roboty veľa muziky. V remoske som dávno tiež piekla často, aj z nej sú výborné jedlá. Nech sa vydarí k spokojnosti!
izabella929
robila som nedávno pečené rebierka, pochutnali sme si....aj tvoj bôčik vyzerá pekne a chutne.-)
bembo
ej @kukulienka ,ty vieš narobiť chute.total jednoduché,pritom to musí byť nebíčko v papuľke.ako že ináč,nezostáva nič iné,len uložiť do KK,a čo najskôr pripraviť,a potom aj pochváliť.pekný deň
kecemis
Mas ho pekne urobene a naservirovane. Ani si nechcem predstavit tu vybornu chut, tazko by sa mi pracovalo cely den.
jarunka
Toto sa mi paci a urobim to hned v nedelu, prave som uvazovala, co take jednoduche uvarit :-)
mariamka
tiez mam rimsky a rada v nom varim, bucek asi nebol, ale moze byt :)
kukulienka71
@ubka , @jarunka , @mariamka , ďakujem vám
@gitka61 , neviem, kam sa podel tvoj komentár, reagujem na avízo mailom: som veľmi rada, že si recept vyskúšala a tým pádom aj rímsky hrniec. Super správa, že chutilo a ďakujem aj za hviezdičky:-) pekný večer!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia