Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 17. júla 2015

Inšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých čo nechcú mäso s Zobraziť celý popisInšpirácia na stránke http://manouvellemode.com/ , trochu prispôsobené mojim chúťkam, mnoho variácii z jedného receptu, so slaninkou, fašírkou, klobásou, pre tých čo nechcú mäso s opečeným Tofu, alebo len tak s chlebom a strateným vajcom...Hlavne bez múky a zbytočných zahusťovadiel.

3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
8 strúčikov
4 - 5 dcl (alebo osolená voda)
1 lyžica
1/2 lyžičky (alebo chilli vločky)




Postup

  1. 1

    Zemiaky oškrabeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme

    Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zohrejeme maslo a osmažíme na ňom cesnak a peperoncino, len krátko, aby cesnak nezhorkol a maslo sa prevoňalo.

    Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K osmaženému cesnaku pridáme nakrájané zemiaky a trochu ich v masle poobraciame a trochu osmažíme.

    Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky preložíme do hrnca a zalejeme vývarom, alebo vodou, ktorú osolíme. Zalejeme len toľko, aby zakrylo zemiaky. Uvaríme ich do mäkka. Pridáme ku ním smotanový syr a necháme rozpustiť. Počas rozpúšťania syru miešame a krásne sa nám to zahustí. Má to hustotu ako prívarok

    Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som si spravila k prívarku stratené vajce a osmažila slaninu, vašej fantázii sa medze nekladú, pridajte si ku ním čo máte radi.

    Cesnakové zemiaky so smotanovým syrom Philadelphia (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katka78
Pekne Zuzanka, podľa mojej chuti. Keby som práve nedojedla luskovú omáčku, možno by som závidela, takto pokojne ukladám do KK a niekedy sa nechám tebou inšpirovať. Želám pekný deň! :)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja by som skončila pri bode 3, zakryla by som pokrievkou a nechala piecť zemiaky do mäkka a peknej farby :-), také cesnakové zemiaky - dobrá večera alebo aj letný obed v týchto horúcich dňoch.
havino
no teda @zuzanka , pre mňa super, v týždni uvarím a mojej polovičke aj kúsoček klobásky na to opečiem, mne aj vajce postačí a ten chlieb s tou slaninou vedľa taniera, ach jaj, nie, ja nič, lebo ja to neľúbim :-) to si tak nahováram sama sebe, ale kocku by si z nej dala, tak dobre vyzerá, ako aj zemiaky so syrom
afataga
veru dala by som si povedat aj ja, ale to vajce si slabo stratila, lebo ho este stale vidno :-), zato slanina je inkognito
katka78
No ale toto sú aké chutné zemiačky! V závere tam tá philadelphia urobí svoje, no čo budem hovoriť.. veľká dobrota je to. Ďakujem pekne @zuzanka1367 za recept! :-)


tiginko
prepáčte, že sem dám jeden nevydarený obrázok vydareného jedla. Varila som v noci na dnešný obed do práce - vylepšené fazuľkovými strukmi a čerstvou chili papričkou. Moje nadšenie z použitia Philadelphie na zahustenie/zjemnenie celého jedla prevýšilo pocit hanby z fotky. Odteraz mám Philadelphiu stále v chladničke na podobné účely. Je to lepšie ako smotana, či sladká, alebo kyslá. Mierne zahustí a jedlu poskytne úžasnú jemnosť. Super nápad, za ktorý ti veľmi ďakujem Žužu :-)


katka78
Júj @tigi , moja reakcia bola rovnako natešená, tá Philadelphia tam odviedla skvelú robotu. Je to príma nápad, určite ju využijem aj do iných jedál. Krásny večer dievčatá ;-)
jerica
@zuzanka1367 stačí tak málo a máš vánok vône z cesnaku, na jazyku pohladenie pikantnej chuti, recept je pre mňa perfektný, ako aj vyšitý. Pre nás to bude polievočka, tej sa u nás viac preferuje.
Z tvojho super receptu možno vykúzliť toho viac , výborné k inšpirácii. Viď @tiginko.
havino
@Zuzi , som tu, už konečne som tu :-) po kúpe na tento účel už najmenej 4 Philadelphie, konečne sa mi tieto zemiaky podarilo zahrnúť do jedálnička, bud bolo to, alebo ono, alebo sa syr použil na niečo iné, ale po rozume chodili každý týždeň, dnes mi to vyšlo :-), To je niečo tak dobrééé, také smotankové, som milo prekvapená. My sme mali pre zmenu cibuľové, dve cibule do zlata, kapanek mletej rasce, papriky na farbu, korenie a syr, fakt super, ten syr už dal tomu tú čerešničku na záver. Už teraz viem, kde všade ho využijem a veľmi dobre zahusťuje, až som nechápala. Dakujem za super recept a inšpiráciu na iné využitie Philadelphie.




zuzanka1367
@havino , tak som rada, že sa nadšenci rozrastajú :) Mne už nesmie Philadelphia v chladničke chýbať a cibuľovú variantu odskúšam aj ja. Potešila si ma, vďaka Ti.
kucharka
Dnes sme to mali na obed, s "fasirkami" z mleteho masa. Bolo to vyborne, vsetci sme si dali duplu! Dakujem.
kucharka
Toto je neskutočne jednoduché a výborné jedlo. Býva u nás veľmi často.
Niekedy s vajíčkom, fazuľkami... Dnes s fašírkou.
Ďakujem za recept.


zuzanka1367
@kucharka (13.7.2020 20:38)

Aj u nás sa často varí, ani nerobím klasické prívarky, toto mi príde jednoduchšie a rýchlejšie, ďakujem za milú reakciu aj s fotom :) nech Vám chutí.