Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. októbra 2015

Zdroj TV Paprika...keď som uvidela tento zákusok, hneď som vedela, že ho upečiem..keďže táto kráľovná žila pred mnohými rokmi, trošku som ho upravila na Zobraziť celý popisZdroj TV Paprika...keď som uvidela tento zákusok, hneď som vedela, že ho upečiem..keďže táto kráľovná žila pred mnohými rokmi, trošku som ho upravila na dnešné časy..nemám rada nízke zákusky a preto som ho trošku podvýšila piškótami...je výborný a netvrdím, že niečo podobné som už nepiekla, ale môžem ho doporučiť..

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Biely korpus:
5 ks celé
5 PL
5 PL
1 bal.
Orechový korpus:
5 ks
 štipka
150 g
3 PL
150 g mleté
1 bal.
Krém:
5 ks
500 ml
3 PL
1 bal.
2 PL
200 g
200 g
200 ml
2 PL
1 bal.
Na vrch:
čoko poleva:
100 g
 hrsť drvené




Postup

  1. 1

    Do misy som rozbila 5 vajec, pridala som práškový cukor a vymiešala do peny..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku som zmiešala s práškom do pečiva, preosiala a pridala po častiach do cesta..na plech som dala pečiaci papier, cesto som vyliala a v predhriatej trúbe na 180 st. piekla 10 min..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som bielky so soľou a postupne som prisýpala práškový cukor...vymiešala som tvrdý sneh..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    preosiala múku a prášok do pečiva, pridala som mleté orechy a všetko som premiešala...pridala som do cesta v malých dávkach..upečený biely korpus som vytiahla z trúby, orechový som vyliala na plech a upiekla tiež na 180 st. 10 min..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    oba upečené korpusy som nechala vychladiť..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pripravila som si krém:žltky som s cukrom vymiešala,pridala som hladkú múku a všetko som vymiešala do hladka..vyliala do rajnice a uvarila hustú kašu..nechala som ju vychladiť..maslo s cukorm som vymiešala..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridala som vychladnutý krém...a dobre prešľahala..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    krém som rozdelila na dve polovice...do jednej som pridala kakao a do druhej drvené orechy..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    biely korpus som položila na podnos a potrela som ho kakaovým krémom..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    aby bol zákusok trošku vyšší, vylepšila som ho tak, že som v horúcej káve s koňakom namáčala piškóty a ukladala som ich na kakaový krém reznou hranou nahor..potrela som piškóty orechovým krémom ...

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    uložila som ďalšie piškóty reznou hranou na dol a potrela zbytkom krému..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na orechový krém som položila orechový korpus...koláč som na noc zaťažila knihou...ráno som urobila čokoládovú polevu, poliala som vrch a posypala orechami...podľa receptu by mal na vrch ísť orechovovo-karamelový posyp..keďže som piekla zákusok na oslavu, volila som tento spôsob posypu, orechami a čokoládovými struhlinkami..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť..

    Obľúbený zákusok rumunskej kráľovnej Márie (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

luss44
tie kávové piškóty urobia skvelú chuť, krásny zákusok si napiekla
sracz
... a keďže som dobrovoľným a úctivým"poddaným" vzmešenej kráľovnej Mária Constance, tak aj tento vysokohviezdičkový šperk z Tvojej dielne, @izabella929 najmilšia, čoskoro uzrie svetlo sveta aj tu za veľkou "bačorinou"! Izka moja, "Michellin_ky" sa k Tebe kotúľajú "tisíc sedem"!
mariamka
pánabeka tá sa mala! resp. aj tvoji stolovnici, ak to ovsem nepecies na objednavku, vsak ty mas uz taku svoju privatnu cukraren? :) tie fotky su nadherne, prva a posledna, mne to pripomina povestne "macacie oci"
izabella929
@mariamka , nepečiem na objednávku a ani nemám cukráreň...piekla som na rodinnú oslavu a iba prvý krát som videla, že nie iba zákusok pojedli, ale ešte aj omrvinky prstami vyzbierali z taniera...tak toto ma úplne dostalo..ešte som nevidela cudzích ľudí v priamom prenose, aby im takto chutil zákusok a pri tom vôbec nevedeli ešte, kto ho piekol...až potom sa pýtali, kto piekol tieto famózne rezy, keď z 20 kusov na tácke nezostal ani jeden kus..bola som prvý krát po dlhom čase veľmi šťastná...okrem toho som pre nich piekla aj škvarkové pagáčiky a šunkové šnečky...ohromný úspech...prepáč, musela som sa s týmto šťastím podeliť..)Všetkým vám milí moji veľmi pekne ďakujem za vaše krásne komentáre.-)
mesiar50
Piškóty ti tvoj zákusok posunuli o pár levelov vyššie,kôli peknému efektu.Šikuĺka si veľká. Kk + * * * * *
kukulienka71
Izka, verím, že tomu tak bolo, z toho zákuska aj omrvinky treba pozbierať, taký musí byť chutný. Našla som kúsok plnenej čokoládky, tak si namýšľam, že to je ten tvoj rez:-) 5*, KK
zivestriebro
Už prosím takéto nepridávať, lebo vymetiem chladničku... (kde teda žiadne podobné mňam-mňam nečaká...)
Len taký nápad... možno by tam mohlo byť ešte niečo šťavnaté - domáci ríbezľový džem, alebo niečo podobné... Pôvodne som aj myslela, že je tam hore pod hoblinkami...
zivestriebro
Už prosím takéto nepridávať, lebo vymetiem chladničku... (kde teda žiadne podobné mňam-mňam nečaká...)
Len taký nápad... možno by tam mohlo byť ešte niečo šťavnaté - domáci ríbezľový džem, alebo niečo podobné... Pôvodne som aj myslela, že je tam hore pod hoblinkami...
akned
Fantázia, mňam. Vyzerá úchvatne a určite tak aj chutí.5* a ukladám.
izabella929
@mariamka ,možno boli aj omrvinky dobré neviem, len viem, že ja som ho vôbec ako celok nejedla, len čo som ochutnala z bokov odkrojky..však ak to fajnotka.-)škoda, že sa cez monitor nedá iba natiahnúť ruku a mňam.-)@mesiar50 , ty sa v tom vyznáš ja viem,,,keď som si mysli uvedomila, ako fádne bude vyzerať finálny výsledom, hneď som uvažovala, čo s tým urobiť ešte...napadlo ma, že mám doma BB keksy, ale potom som si zase uvedomila, že už som ich v zákusku použila namiesto piškót a dosť ma sklamali..ale mohla som použiť radšej kakaové piškóty, lebo ich tiež mám v zásobe..)@kukulienka71 , tiež mám také dni, keď šrotujem čokolády, ktoré mám odložené na struhlinky..si milá, aspoň viem, že nie som sama iba mašktná.-*)@zivestriebro ,vieš, ja keď pečiem nový zákusok, nikdy neviem, aká bude jeho konečná úprava...vždy niečo prerobím a tu som najprv vyštartovala s originálnym receptom za každú cenu,,,až potom som začala uvažovať, že v pôvodnom stave to nebude nič moc..a tak som pozabudla v tom vymýšľaní aj na džem, ktorým vždy potieram korpus pod krém..a že som piekla aj pagáčiy a šnečky, mala som toho veľa rozrobeného...ale ver mi, že tie piškóty máčané v kávovo-koňakovom sirupe dali zákusku šmrnc a teda mi tam niečo kyslé ani moc nechýbalo...bolo to chuťove vyvážené a skôr čoko koňaková chuť..pod hoblinky som stihla urobiť čoko polevu, posypať orechami, lebo už som mala iba pol hodinu do odchodu a to som ho musela ešte aj pokrájať..však inokedy..)@medulienka122 , veď ma poznáš,,,výmyselníčka,,,.-)@akned , tvoja pochvala ma potešila..)@elixir , si zlatá, teší ma.-)@zuzanka1367 , joj, no tešila som sa, keď ma pochválili..všetci naťahovali uši, aj som sa zapýrila..hoci som nemala na to dôvod, ale toľko očí...))))))Všetci ste tu úžasní, potešili ste ma svojimi komentármi a ja vám zo srdca ďakujem.-) budúci týždeň vám nič nové nepridám, lebo cestujem domov na dušičky..)
babkamt
Izka, zaslúžene ťa pochválili. Tvoje zákusky si to zaslúžia. Ja len krátko, lebo bolo predo mnou už všetko povedané. Samozrejme ti dávam 5*
dorisa
Izka, tvoje koláče sú hotová báseň, vždy ma dostanú. Oddýchni si, pzdravujem.
izabella929
@dorisa ,jaj, no nie všetko sa podarí aj mne..) v každom prípade sa nesmierne teším na domov, ako malé dieťa, počítam dni, koľkokrát sa ešte vyspím...môj rodný kraj znamená pre mňa neskutočne veľa...a aby som si to užila už odcestujem v stredu a vrátim sa až v nedeľu určite s malou dušičkou, bude to pre mňa zase krok vzad..tu kde žijem, iba žijem , ale šťastná vôbec nie som a nikdy nebudem...návrat sem, bude pre mňa zase niečo strašné...Ďakujem ti pekne za komentár...) už som, sa zase podvolila slzám..(
starkamajka
Izka,si jednotka vo vytvarani takych chutnych receptov.Ja som v nedelu piekla obrateny jablcnik.Tiez bol vyborny.Ja nie som typ takto takmer priamom prenose podavat recepty.BlahozelamTi
marta5
Čo dodať-nádhera ako vždy.Si úžasná žena,robíš všetko s láskou,preto aj výsledok je stále vynikajúci.Ukladám a vyskúšam.
izabella929
@marta5 ,za pochvalu veľmi pekne ďakujem, iste všetko robím, robím s láskou pre tých, ktorých veľmi ľúbim...)@havino ,moja milá, potešila si ma.-) Obom vám zo srdca ďakujem za milé komentáre.-)
beatacsontosova
tak ja som spodné cesto potrela ríbezľovým džemom, medzi piškótky som dala domáci citrónovo-zázvorový džem, do pudingu smotanu namiesto masla, parádny zákusok, vďaka džemu taký osviežujúci, paráda, určite ho ešte budem robiť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia