Sójový paprikáš s haluškami

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 11. novembra 2015
Sójový paprikáš s haluškami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 strúčiky
1 PL
400 ml
1 PL
Halušky:
600 g
2 ks
 na opečenie halušiek




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme zeleninový bujón, do ktorého na hodinu namočíme sójové kocky. Potom ich scedíme, cibuľu očistíme, nakrájame najemno, restujeme dozlatista, pridáme cesnak, sójové kocky a mletú červenú papriku. Podlejeme bujónom a necháme 15 minút povariť, potom nalejeme smotanu a varíme ďalších 10–15 minút, podľa potreby zahustíme múkou alebo zredukujeme. Dochutíme.

  2. 2

    Z múky, vajec, zo štipky soli a z vody vypracujeme cesto na halušky, cez sito na halušky pretlačíme do vriacej osolenej vody. Keď sú hotové, dôkladne ich precedíme a orestujeme na masle.

  3. 3

    Aranžujeme podľa fantázie, paprikáš sa môže podávať aj s karlovarskou alebo kysnutou knedľou.

Diskusia k receptu

bubaya
Ako mi dobre prišiel do rany tento recept, práve rozmýšľam, čo na večeru.
Hodina na kocky je málo, to stačí akurát pre granulát. Kocky treba napácovať už ráno, ak chceme obedovať. Ja nerobím kocky, ale plátky, tie zostanú šťavnaté a prejdú rýchlejšie chuťami. Do bujónu pridajte lahôdkové droždie /Tebi/, sójové mäso získa lepšiu chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia