Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 4. februára 2016
Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduchy,chutný a výdatný obed :-)

5-6
porcií

Suroviny

3 ks
1,5 l
6 - 7 strúčiky
3 pl
1 pl
1 čl




Postup

  1. 1

    Pouzila som 3velke stehna,ktore som prekrojila na 2 casti.Dala do hrnca a zaliala s 1,5L vodou a pridala este sol.Takto varime,kym mäso nebude do trištvrte uvarene,cize skoro do mäkka :-)

    Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked je mäso uz skoro hotove,tak ho povyberame.Do jednej panvici dame olej a z oboch stran mäso prudko opecieme,len aby chytilo farbu.Potom pridame 6strucikov cesnaku.Ja som 3 nakrajala na tenko a 3 nastruhala.Nasledne pridame cca.1-2 naberačky z vyvaru a mäso zakryte este dodusime celkom do mäkka a nakoniec trocha opecieme :-)

    Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurkumovu omačku si pripravime velmi jednoducho... Do hrnca dame olej a 3 kopcovitejsie PL špaldovej muky a urobime celkom obycajnu zasmažku(zapražku) Kto chce,pouzije celkom obycajnu hladku muku. Ked je zasmažka hotova,pridame 1Pl kurkumy a 1KL Isot papriky.Premiesame a zalejeme našim vyvarom.Vyvar mozte dolievat aj podla potreby(podla oka) ale na tie 3pl som spotrebovala cely vyvar.Ale je mozne,ze ked pouzijete psenicnu hladku,ze to bude hustnut inak :-) No a napokon osolime podla chuti a varime niekolko minut za časteho miesania...

    Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podavat to môzte pravdaze podla chuti aj s ryžou,ci zemiakmi..Ja som k tomu urobila parenu knedlu z 250g hladkej a z 250g polohrubej muky.Vysli mi 4 menšie knedle :-)

    Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko ešte za tepla naservirujeme a môzme podavat ;-) Cesnakove kura je vyborne a sa velmi hodi ku kurkumovej omácke.Podavane s knedlou to je vynikajuci a vydatny obed.Omačka ma sice vyraznu chut,ale je naozaj vynikajuca :-) Prajem dobru chut..

    Cesnakové kura s kurkumovou omáčkou a knedľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Už je v K.K. škoda, že sa nedajú pridať * dávam plný počet nebeských. Priznám sa ešte som také nejedol no bude v blízkej dobe. Vyzerá to strašne dobré. Kurkumu malo používam. Musím to zmeniť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Čo to je isot paprika ?
cesminaz
@izabelka @kukulienka @terinka dakujem vam za mile slova :-) som rada,ze sa vam jedlo paci. @dr presne ako pise @redakcia :-) v tom linku je Isot popisana,je to turecka paprika. @patroveckypitrs vdaka :-) Jedlo je velmi chutne,len kludne vyskusaj.Pre tych,ktori kurkumu nievelmi pouzivaju,bude jej chut mozno priliz vyrazna,ale je to vec chuti :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tak už viem čo to je isot a článok ma zaujal, ďakujem :-).
kecemis
Uz na pohlad vyzera na zjedenie. Mam rad prichut kurmi.
cesminaz
@dr som rada,ze sa ti clanok pacil :-) vdaka,ze sisi nasla cas na precitanie. @zuzanka vdaka :-) @kecemis ked mas kurkumu rad,urcite si pri tomto jedle prides na svoje ;-)
katelyn
Kde sa da kupit prosim ta ta isot paprika?dakujem
cesminaz
@katelyn podla tvojho profilu zial neviem odkial si :-( Ja co urcite viem je,ze Isot paprika sa da kupit ako v Rakusku,tak aj v Nemecku v Tureckych obchodoch.Na Slovensku zial nemam tusenie,aj ked sa ma nato uz pytalo viacero varechacov.Ani tu v madarsku neviem :-( Ja ju kupujem v Rakusku. Ale mozno ti tu poradi niektora/y varecháč :-)
basavel
Recept vyzerá veľmi chutne :) Môže sa toto jedlo spraviť aj z kuracích prs?
cesminaz
@Basavel (6.3.2016 09:10)
Kuracie prsia niesu najvhodnejsie,lebo su za par minut hotove a vyvar by tiez nemal dostatocne mäsovu chut.Ked chces urobit prsia,tak to musis urobit inak..Prsia si na oleji so stipkou soli a cesnakom par minut podusis a na konci zrychla len sem tam opecies.Vsetko to trva len okolo 10-13 minut,aby prsia zostali stavnate z vnutra.A omacku si k tomu musis spravit uz z hotoveho mäsoveho vyvaru :-) Aspon "ja" by som to takto robila z kuracich prs,ale kludne urob podla seba :-)

cesminaz
@katelyn sem pod recept sice nie,ale do emailu mi prisla cela tvoja sprava :-) Velmi dufam,ze vam obed chutil a ze sa mi ozves s odozvou.Pekny zvysok dna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia