Vegan bryndzové halušky

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 5. februára 2016
Vegan bryndzové halušky
Foto: zuzananoskova

Nedávno sme boli s dcérou na kastingu do relácie Moja mama varí lepšie ako Tvoja, tak "oprašujem" staršie recepty ;-) Bryndza vo verzii vegan Zobraziť celý popisNedávno sme boli s dcérou na kastingu do relácie Moja mama varí lepšie ako Tvoja, tak "oprašujem" staršie recepty ;-) Bryndza vo verzii vegan je jedným z nich. Ochutnať som dala aj kolegyniam - veľmi im chutilo :-)

4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Halušky:
Bryndza:
180 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila akože bryndzu. Do mixéru som dala tofu na menšie kúsky, smotanu, soľ, citrónovú šťavu a olivový olej. Mixovala som a ochutnávala :-)

    Vegan bryndzové halušky - obrázok 1
  2. 2

    Táto sojová smotana mi vyhovuje chuťovo najviac :-) Predávajú ju v Bille.

    Vegan bryndzové halušky - obrázok 2
  3. 3

    Múku som zmiešala s vodou, soľou, trochou oleja a premiešala na haluškové cesto. Vo vriacej vode som uvarila halušky.

  4. 4

    Cibuľu som nakrájala na kolieska, poprášila špaldovou múkou a vypražila v oleji. Pažítku som nakrájala na drobno.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)


Diskusia k receptu

stanci11
haluškové cesto by som spravila rozhodne klasické zemiakové, aletá omáčka vyzerá luxusne ;) vyskúšam
kakika
moj syn robi "bryndzu" na halusky podobne, len namiesto kyselej sojovej smotany zmixije biele tofu s udenym + ostatne podia Vasho receptu...halusky tak maju chut aj "po udenom" namiesto slaninky :) halusky robime klasicke zemiakove, len do cesta namiesto bielej muky davame hladku spaldovu. a aby to malo aj trocha omastku, tak na tanieri porciu prelejeme oprazenou cibulkou na oleji doruzova
boxik
Človek čo sa hlási do relácie „Moja mama varí lepšie ako tvoja “môže navariť iba takýto odpad zodpovedajúci tej relácii, aby som bol neurazil ostatné relácie , tej žumpe.
zvoncek
Vegáni nejedia nič mliečne, ani nejedia zemiaky, nejedia múku, ale omastok áno? Len sa pýtam.
ešte poznámka pod čiarou:Pre ženy, ktoré majú problémy so štítnou žlazou- ich početnosť sa rapídne zvyšuje v seniorskom veku sójové výrobky sa nedoporučujú.
deria
ak je tam akožebryndza, tak by mali byť aj v názve akožebryndzové halušky, lebo priznám sa hľadala som uplatnenie pre moju bryndzu v chladničke :)
fikusigor
To co su za hlupe a nenavistne komentare? :D
A kde je v nazve pouzite slovo vegan, kazdy, aspon trochu inteligentny, clovek pochopi, ze mliecne zlozky su nahradzane rastlinnymi :)
zolik
@Fikusigor (22.2.2016 19:40)
ja osobne vsetko kde uz len vidim slovo VEGAN z daleka obchadzam. a nenavistne komentare tu zatial nevidim, iba nazor na tento druh stravy. a moj nazor je, ze sa jedna opät o jeden z vystrelkov dnesnej modernej doby.
fikusigor
@Zolik (22.2.2016 19:53)

preco ma niekto potrebu komentovat a sledovat nieco, co ho irituje? to by ma fakt zaujimalo :)) ale nie, srandujem, je mi to total jedno :D
danja
Vyzerajú skvelo, idem dnes skúšať potrebovala som sa inšpirovať a udivuje ma akí vedia byť ľudia pozitívni
alexka251
Skvelý recept, už veľmi dlho som chcela vyskúšať vegan verziu halušiek :) Ďakujem krásne a nevšímajte si tu antivegánov, smejem sa :D Boli ste s dcérkou úžasné aj v telke ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia