Švajčiarske syrové špízy so šunkou fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 26. februára 2016
Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky. Je trochu zaujímavejší a dá Zobraziť celý popisRecept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky. Je trochu zaujímavejší a dá sa k nemu použiť zelenina a rôzne ochutené omáčky a dipy.

20 minút
príprava

Suroviny

200 g
 najlepšie štvorcová bravčová




Postup

  1. 1

    Neudávam gramáže, preto že použijete klasický troj-obal, ako pri vysmážaní rezňov. Múka, vajíčko, strúhanka. Nesolíte! Syr si nakrájam asi na centimeter a pol široké štvorce a dĺžku som ponechala tú, ktora bola daná vo vákuovom balení. Cez dĺžku syra prepichnem drevenú špajlu. Syr zabalím do štvorca šunky.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ak sa mi niekde šunka otvárala, prichytila som ju špáradlom. Tak som aj špíz obaľovala.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po obalení som špáradla vybrala. Šunka pekne na syre držala.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozohriala som si olej a špízy po oboch stranách vysmažila.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažené špízy.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som urobila k špízom varené zemiaky s pažítkou a tiež dip z kyslej smotany, majonézy, cesnaku, chilly papričky, korenia a soli.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keďže v tomto období potrebujem prázdne a vyfúknuté vajíčka / Veľká noc/,tak som ešte pripravila omeletky z mrazenej mrkvičky a hrášku, pod špízy. / Naháňam vajíčka.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu už mám prestretý chutný obed. Kapustnica s klobáskou a udeným mäskom, domáci chlebík k nej a syrové špízy so šunkou.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyfúknuté vajíčka - z omelety, použite na veľkonočnú ozdobu.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V obývačke na stolíku, namiesto jedla, takáto dekorácia.

    Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

sracz
Nádherná chuť aj prezentácia @tatranka milé dievča spod štítov Tatier! Najviac oceňujem Tvoju nápaditosť a kreativitu! Hviezdičkujem na dovolené "plno" => bo vecej še ňeda!
sovka62
Toto sa mi páči, uložila som, kvôli syru aj kvôli výzdobe. Správne som pochopila, že vajcia zdobíš nalepenými stužkami, zúbkami a pod.? O to by som sa tuším pokúsila, len mám obavy, či vôbec budem vedieť vyfúknuť to vajce, taká som ja šikovná....
tatranka
@Terinka 55 ďakujem za pochvalu.Zdobiť veľkonočné vajíčka neviem žiadnou technikou,tak som si vymyslela tento spôsob.A sama som bola milo prekvapená,že aj tak sa dá.
@Sracz potešili ma tvoje riadky.Neodsťahovala som sa z pod mojich krásnych Vysokých Tatier.Stále ich obdivujem,tak ako aj ty určite na naše malé Slovensko,rád spomínaš.Ďakujem za tvoje pohladenie môjho ega.
@Patrovickypitrs aj mňa zaujal tento receptík a aj nápad.Je naozaj rýchly a chutný.
@Sovka áno dobre si pochopila.Vždy so závisťou sledujem šikovné výtvory,maľovaných,alebo inou technikou vytvorených kraslíc.
Žiaľ,hoci by som rada tak tvorila,nebolo mi dané do vienka...
Dcérka mi ukázala jednoduchú techniku z tenkého šúlkaného papiera a potom som si vymyslela tieto lepené textílie.Páči sa mi to a myslím,že ešte do Veľkej noci niečo pekné zvládnem.
@Pilcik a @Bistro Ďakujem.
1x abul
monty469
Vyzerá to krásne a isto aj tak dobre chutí:-) A tie kraslice, no jednoducho krása.5*
klukodvody
Děláme tyto špízi jen jinak sýr krájíme na stejně velké kostky stejně se šunkou a střídavě napichujeme a pak obalíme. No tahle Tvoje vychytávka s obalením šunkou je parádní. Díky za nápad. Jinak moc pěkně upravené a Velikonoční příprava prostě nádhera. Zasedl bych a díval se jak děláš kraslice. 5* je jasných. Přeji at se Ti ta krásná práce daří.
radulienka
Nádherný recept a tie prekrásne vajíčka, takéto recepty sa mi páčia, vďaka zaň...
stanci11
keď budem mať voľnejší deň a chuť "hrešiť", tak @Tatranka toto je top! :D nádhera, mňam, už len zahryznúť :)
venusa
Toto poznám trochu inak. Syr na väčšie kocky, tak isto šunka, ale aj cibuľa-plátky a obaľuje sa to v cestičku. Toto sa podávalo iba v jednom hoteli, nikde inde sme to nedostali. Je to fajne, no poriadne sýte. Raz za čas nas z toho parom neuchyti. No som tu preto, aby som pochválila.
tatranka
Vidím,že recept v určitých obmenách poznáte.Veď aj ja by som si vedela predstaviť rôzne iné možnosti a varianty.No mne sa zapáčila na recepte práve takáto jednoduchosť a recept je veľmi chutný.Naopak dá sa variabilne použiť k špízom rôzna zelenina a chutné dipy a omáčky.
Ďakujem za komentáriky.
brambora
Recept super, ukladam. A vajíčka nádherné... Obdivujem ľudí čo majú talent, kreatívne myslenie a šikovné ruky. ;-)
tatranka
@Brambora recept je veľmi rýchly a praktický.A vajíčka chystám ďalej.Veľmi sa mi to zdobenie páči a teší ma to.Takto zdobiť z hotového a len lepiť,dokážeš aj ty.


anett91
Mňam :) perfektný recept, uložené, vyskúšam :)
kytka
Dobrý den.Obdivuji Vaši šikovnost a kreativitu.Máte i často dobré recepty.Asi je dobrý i tento,jen mě zarazil název.Se Švýcarskem přece nemá recept nic společného,vím že takto sýr nepodávají.Nebyl by jednodušší název např.Sýrový špíz v šunce a trojobalu.Pak už by možná recept nebyl tak atraktivní. Podobné názvy mě děsí v některých restauracích když nevím co se pod ním skrývá.
Přeji Vám hezký den a omlouvám se za svoji kritiku.
kukulienka71
@tatranka , skvele vyzerá tvoja práca, oceňujem na 5*.
Jednoduché je vysporiadať sa s tým názvom, treba použiť švajčiarsky syr;-) Vo všeobecnosti Švajčiari radi vyprážajú a opekajú, špízy obvzlášť. Už sa im blíži grilovacia sezóna:-))
tatranka
@Kytka tvoja kritika má aj pätu aj hlavu.Aj ja som mala problém s týmto názvom.No našla som ho pod týmto názvom,nebolo by fér,aby som ho ja menila. nie je to môj pôvodný recept a ani najmenej som ja recept nezmenila.Ten kto ho uviedol asi mal dôvod ho takto nazvať.Veď píšem v komentáriku,že je to vlastne syr v troj-obale.Mne sa na recepte páčila tá jednoduchosť a aj rýchlosť prípravy a zdal sa mi celkom zaujímavý s pridaním tej šunky.
Viem tiež už roky,že Švajčiari majú naozaj výborné syry.
Možno že naozaj takto nejako svoju dobrotu s dobrým syrom pripravujú.Tiež nemám rada krkolomné názvy receptov.
Netreba sa ospravedlňovať.To čo som myslela som vysvetlila.
kytka
Dobrý den,jsem ráda že jste moje vyjádření vzala tak diplomaticky.Moc se těším na Vaše recepty,několik jsem jich již vyzkoušela a chutnali nám.Díky.
remcula
Martičko, ty jsi holt skvěláááá!! Paráda!!! :-)
matluss
Vyskúšané, všetkým chutilo, ďakujeme za recept. Uložené v KK. 5*****
medulienka122
Martuška, trochu neskôr, ale predsa som objavila tento recept, je dobré inovovať staré recepty . Ďakujem :)
katka78
@Medulienka122 , dnes si sa mi svojim komentárom postarala o chutný neskorší obed. Vďaka nemu som si recept všimla a prišiel mi rovno "do rany", keďže v chladničke bola načatá šunka a aj syr, čo už bolo treba minúť. Ďakujem vám teda dievčatá obom, @tatranke za nápad a inšpiráciu, @medulienke122 za pripomenutie receptu! Majte obe krásny deň/večer :-)


bozulka
Bolo povedané všetko čo som chcela...Marti Ty a Izka ste pre mňa 1*****