Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi

mandarin999 - fotkamandarin999, 3. apríla 2016

Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho. Každý ju tepelne upravuje inak - niekto rád prepečenú, Zobraziť celý popisBravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho. Každý ju tepelne upravuje inak - niekto rád prepečenú, niekto jemne ružovú, niekto aj krvavšiu. Pri jej tepelnej úprave by sa nemalo presiahnuť 20 minút, aby sa nevysušila. Pripravovala som ju so šampiónovou omáčkou. Pôvodne mali byť v nej aj kuriatka, no bohužiaľ som nezohnala. Robila som 2 prílohy - fresh tagliatelle alebo klasiku - pečené zemiačky.

5
porcií

Suroviny

Panenka:
800 g
100 g tenké plátky
Pečené zemiaky:
500 g
Fresh tagliatelle:
250 g
 čerstvá
2 PL
Šampiónová omáčka:
500 g
250 ml
2 strúčiky
 trocha




Postup

  1. 1

    Ako prvé si ošúpeme a očistíme zemiaky. Nakrájame ich na menšie kúsky, posypeme všetkými koreninami a bylinkami uvedenými v surovinách , polejeme jemne olivovým olejom a dáme piecť na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Zemiačky počas pečenia premiešavame a podľa potreby pridávame po troškách olivový olej. Pečieme do chrumkava pri teplote 200 stupňov.

  2. 2

    Tagliatelle uvaríme v osolenej vode tak, aby boli al dente. Vodu scedíme, podľa potreby ich dosolíme. Premiešame ich s ostatnými koreninami, pridáme olivový olej, arašidový olej a šťavu z citróna podľa chuti. Nakoniec zamiešame do nich na kúsky nakrájanú bazalku a cherry paradajky.

  3. 3

    Šampióny si očistíme a nakrájame na kúsočky. Pôvodne mala byť omáčka aj s kuriatkami v pomere 1:1, no bohužiaľ som ich nezohnala. Rozhorúčime si trocha masla s olejom na panvici, pridáme k nim na drobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak, jemne ho osmažíme a pridáme šampióny, ktoré jemne opekáme na panvici cca 5 minút pri stálom miešaní. Pridáme šľahačkovú smotanu, posolíme, pokoreníme a privedieme k varu. Omáčku jemne poprášime preosiatou múkou podľa potreby, ihneď premiešame, pridáme ešte kúsok masla. Ešte chvíľočku tepelne upravujeme na požadovanú konzistenciu a odstavíme.

  4. 4

    Panenku umyjeme, osušíme, odblaníme. Obalíme v bylinkách, troche soli a korenie a na záver ju zabalíme do moravského mäska nakrájaného na tenké plátky. Môže sa zameniť inými kvalitnými a chutnými šunkami. Panenku z každej strany osmáhneme na panvici s rozhorúčeným olejom a dáme piecť do rúry. Ja som chcela mať panenku jemne do ružova a piekla som ju cca 12 minút pri 180 stupňoch. Záleží aj od veľkosti, aj od rúry. Pokiaľ ju chcete mať viac prepečenú, pečte okolo 15 minút, nie však viac ako 20, aby nebola vysušená.

  5. 5

    V úvode je zobrazená verzia s pečenými zemiačkami a sem pridávam panenku s fresh tagliatelle. Dobrú chuť.

    Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi - obrázok 5

Diskusia k receptu

bembo
Tento recept mi pripomína recept na panenku od @Afataga ,ktorý som už robil viackrát,a patrí medzi moje obľúbené.Tento Tvoj je síce trochu iný,ale vyskúšam ho,lebo sa mi veľmi páči.Akurát vynechám Fresh tagliatelle,pretože paradajky z duše nenávidím,a veľakrát taký recept čo sa mi ako páči musím kôli paradajkám zrušiť,alebo upraviť,aby tam tie paradajke nemuseli byť
haji
Krásně jsi to uvařila! Já na tom jsem trochu jinak - budu péct jistě 20 minut. Děkuji za recept, dám s brambory.
mandarin999
@Haji (3.4.2016 20:26) samozrejme, nie každý to má rád do ružova :) moja mamina by ružovú tiež nezjedla :)

haji
@Mandarin999 (3.4.2016 21:28)
Já bych snědla i tu růžovou - moc by mi ale nechutnala a hlavní důvod jsou moje zuby, které se rozhodly žít svým životem a na kousání ..../nemohu napsat co, bo jsou to samé neslušné výrazy/. S přibývajícím věkem se mění nejen chutě. Například: člověk moudří. haha Mávám!
monty469
Tento recept sa mi hodí. Panenku mám, len huby použijem iné,máme domáce zásoby. Vďaka za pekný recept, ukladám .-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia