Kôprová omáčka vegán so šošovicou

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 30. mája 2016

Na prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň mi moja mamina poslala kôpor. Okrem toho, že mi jeho Zobraziť celý popisNa prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň mi moja mamina poslala kôpor. Okrem toho, že mi jeho úžasná vôňa pripomína leto u mojej babky, ktorá fantasticky varila. Spomenula som si na super rýchly recept na kôprovú omáčku. Dalo by sa povedať, že je to moje najobľúbenejšie letné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Orestujeme ju na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli. Po cca 3 minútach podlejeme troškou vody, aby sa cibuľa nepripálila, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka. Udusenú cibuľu rozmixujeme na omáčku a primiešame čerstvý nakrájaný kôpor. Môžeme dochutiť umeoctom.

  2. 2

    Zvyšok na tanieri je čo moja chladnička dala :-) Uvarená šošovica, ryža natural a čerstvý šalát s reďkovkou a rukolou.

Diskusia k receptu

rolfynka
to mi pripada skor ako cibulova omacka nie je moc tej cibule nemam proti nej nic mame radi cibulu aj cesnak no ale vyskusam
erikapasinska
@Rolfynka (31.5.2016 09:37)

mozno ked vyskusate zmenite nazor, chutilo to kazdemu kto to u mna jedol a nikto neuhadol z coho bola omacka uvarena :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia