Dezert podľa Maťa

helushka12 - bez fotkyhelushka12, 9. augusta 2016

Tento jednoduchý recept mám od šikovného chlapca, ktorý sa vyzná v príprave jedál a má dobré nápady. On ho pripravoval s datľovým sirupom Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept mám od šikovného chlapca, ktorý sa vyzná v príprave jedál a má dobré nápady. On ho pripravoval s datľovým sirupom a ovocie zamiešal priamo do krému, aby bol krásne farebný, ja ho robím s malými obmenami a všetkým nám chutí.

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

250 g
400 g
3 - 4 PL
1 PL
podľa chuti
1 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, ovocie umyjeme, dobre scedíme, ak je tvrdšie, môžeme ho vopred krátku podusiť s cukrom a kvapkou rumu a limetovej šťavy a vychladiť. Ja som použila čerstvé olúpané broskyne - iba pokvapkané limetovou šťavou a vynikajúce tayberry, alebo sú to šľachtené ostružiny? - super zdravé ovocie. Kyslú smotanu treba použiť 18% - vtedy je dezert krásne krémový.

    Dezert podľa Maťa - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšej misky dáme mascarpone, pridáme hnedý cukor, šťavu z limety, alebo citróna, trošku rumu - nemusí byť a varechou chvíľku miešame, aby sa kryštáliky cukru začali rozpúšťať a potom pridáme kyslú smotanu a znovu premiešavame, kým sa cukor nerozpustí, trvá to len pár minút.

    Dezert podľa Maťa - obrázok 2
  3. 3

    A teraz sa môžeme vyhrať s kombináciami, podľa toho, aké druhy ovocia máme k dispozícii a vrstviť do pripravených pohárov, alebo misiek trošku krému, nato ovocie, zase krém a tak ďalej. Ja som dala dve vrstvy ovocia a ešte som troškou ovocia aj zdobila a pridala som lístok medovky. Kto má chuť, môže pridať drvené cookies, už som pridávala aj karamelizované ovsené vločky, ale najviac nám chutí takáto čistá forma.
    Z týchto surovín som urobila 5 ks pohárov, záleží na množstve ďaľších doplnkov.
    Po vychladení dostane dezert jemnú krémovú konzistenciu, trošku ako keby zhustol a je fantastický, podľa mňa lepší ako zmrzlina a určite zdravší.

Diskusia k receptu

siisa
Mám veľmi rada rýchle dezerty :) určite vyskúšam....vyzerá veľmi dobre :)
haji
Se přidám @Siisa rychlé dezerty mám také ráda, s ovocem je to osvěžující dobrota. Listy medovky jsou fajn, krásná práce, díky za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia