Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou

shukvacik - fotkashukvacik, 5. októbra 2016
Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Foto: shukvacik

Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a výsledok stál zato. Vyprážaný syr poznáme asi každý, obľúbené jedlo Zobraziť celý popisNemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a výsledok stál zato. Vyprážaný syr poznáme asi každý, obľúbené jedlo deti, ale aj dospelých. Tak som skúsil niečo, čo som ešte nevidel a pasovalo to k sebe.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (kvalitný)
8 plátkov
2 ks
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Údený syr nakrájame na cca 100 g plátky, pridáme plátok moravského mäsa a plátok šampiňónu, obalíme v hladkej múke a vo vajci a v strúhanke dva krát. Vyprážame na rozpálenom oleji z každej strany kým syr nieje pekne hnedý.

  2. 2

    Na grilovanú panvicu si dáme kvapku olivového oleja a nakrájanú mrkvu obalenú v korení (americké zemaky) poriadne ugrilujeme, aby bola mrkva chrumkavá.

  3. 3

    Podávame so zemiakovou kašou a kečupom alebo tatárskou omáčkou. Prajem Vám dobrú chuť.

    Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

luciak
Heh. Ta "dekoracia" vpravo na tanieri vyzera, ako keby si si nad tym ufikol prst.
silas7
Fajnú tukovú bombu ste navaril, ešte k tomu si treba dať pol litra Coca Coly a pankreas sa z toho vašeho jedla bude spamätávať 3 dni a keď budete toto jedlo jesť aspoň raz za týždeň, tak ten váš pankreas za malú chvíľku aj porazí,prestane fungovať, ešte malá poznámka, syry sú delikatesa, je potrebné si ich s veľkým pôžitkom vychutnávať a podľa mňa syry vyprážajú len barbari.
shukvacik
@Silas7 (6.10.2016 17:10)

V poriadku je to asi vec názoru , možno ste ešte nejedla vyprážaný syr a ho neuznávate ale dáte si ho iba k deci vínu. A tukovu bombu ? Nikto netvrdi že to človek konzumuje dva krát do týždňa , niekto si to dá raz za rok či už s coca-colou alebo bez .

Jaj ľudia nikto Vám nič nenúti tak prestaňte si niečo domýšľať, sú horšie kaloricke bomby a je to v poriadku :-)

PS: Ja tiež bôčik nepečiem , za prvé je to podla mňa barbarstvo a je to nezdravá bomba .

Pekný večer
kimlo
@Silas7 (6.10.2016 17:10)

Chodievajú k nam do firmy Taliani, ja s nimi zájdem do reštaurácie, prvé co si objednavajú je formaggio fritto, čiže vyprážaný syr, a ze vraj barbari... :-)
kukulienka71
Niektorí pôžitkári si radi dajú syr bez tepelnej úpravy, my ostatní ho milujeme aj vyprážaný:-)
Poznám ľudí, ktorým pankreas prestáva fungovať nie zo stravy ale z autoimunitného ochorenia. Takže hádzať všetko na stravu sa nedá, ale poznať mieru by mal každý.
@shukvacik , vidieť, že varíš s láskou a zanietením, nedaj sa odradiť;-)
zuzanka1367
Aj môj syn nepozná lepšie jedlo ako vyprážaný syr a objedná si ho vždy, keď je to možné, je mladý, zdravý, dobre mu troví a hlavne ho zje s chuťou a bez výčitiek, zdravé, nezdravé...ja aj ten bôčik pečený ľúbim :)
shukvacik
@Kukulienka71 Ďakujem pekne a odradiť sa určite nedam :-)

@Zuzanka1367 to s tym bôčikom bolo myslené ironický , lebo poslednú dobu sa čudujem čo tu čítam a čo ľudia riešia a komentuju :-/

A presne ako bolo napísané keď je človek zdravý a nemá problém strávenim atd. , určite mu to nezaškodí, človek si ma dať to na čo ma chuť

PS: Aj ja viem čo je to si syr s veľkým pôžitkom vychutnávať a dať si ho ako pochutinu k poháru vína alebo len tak na stôl . Sú stovky druhov syra či lacne alebo drahé. (No neviem či je určená napríklad nejaka Gouda alebo.iná tehla v akcií za 0,29€/Kg na pôžitok a vychutnávanie alebo skôr na tepelné spracovanie)

Ešte raz ďakujem za kladne komentáre a určite vyskúšajte :-)

Pekný večer
veronikkka
veľmi chutná kombinácia na vyprážaný syr, určite vyskúšam Tvoj receptík :-)
veľmi sa mi páči Tvoj recept, 5* pridávam.
uložené v kk už mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia